Take the slow road Ierland
Boek

Take the slow road Ierland inspirerende reisroutes door Ierland met de camper of auto (2020)/ Martin Dorey, vertaling [uit het Engels]: Debby Nieberg ; redactie: Vitataal ; fotografie: Martin Dorey ; illustraties: David Broadbent

Beschrijving van vierentwintig autoroutes door Ierland, met reisinformatie over onder andere bezienswaardigheden en overnachtingstips.

Aanwezigheid

Recensie

Martin Dorey is auteur, surfer en eigenaar van een kampeerbus. Nadat hij ons in dezelfde boekenserie 'Take the slow road' met zijn camper meenam naar Schotland (2020)* en Frankrijk (2021)** beschrijft hij nu 24 camperroutes door Ierland. De tochten voeren door de vier officiële provincies Munster, Leinster, Ulster en Connacht, waaraan hij een zelfbedachte vijfde provincie toevoegt: Meath. Het lijvige boek omvat een gedegen voorbereiding op het avontuur, waarna routes met een getekend kaartje volgen. De prettige schrijfstijl en mooie foto's in kleur maken dat je het boek nauwelijks kunt wegleggen. Ook bijzondere zaken die niet in andere reisgidsen staan, zoals wandelen door een kloof in Sligo (in Connacht), komen aan de orde. De hoofdstukken bevatten tips voor overnachtingsadressen, camperverhuur, routelengtes en -duur. Uiteraard ontbreken beschrijvingen van geologische verschijnselen en bezienswaardigheden niet. Geweldig dat de auteur regelmatig wijst op de gevolgen die een vakantie kan hebben voor het milieu en hoe dat enigszins is te compenseren. Een aanrader voor iedereen die een campertocht in Ierland overweegt. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789000376285 | 368 pagina's

Titel Take the slow road Ierland : inspirerende reisroutes door Ierland met de camper of auto
Uniforme titel Ierland
Auteur Martin Dorey
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Debby Nieberg ; David Broadbent
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2020
Overige gegevens 368 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Take the slow road Ireland. - London : Bloomsbury Publishing Plc., (c)2020
ISBN 9789000376285
PPN 430537425
Rubriekscode Ierland 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autotochten; Ierland ; Autotochten; Noord-Ierland
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Ierland