Het stad in mij
Boek

Het stad in mij (maart 2020)/ Maud Vanhauwaert

Twee jaar stadsdichterschap van Maud Vanhauwaert (1984) in woord en beeld, verwerkt in een experimenteel en conceptueel ontworpen boek, zonder kaft en opvallend uiterlijk.

Recensie

Maud Vanhauwaert (1984) was in 2018-2019 stadsdichter van Antwerpen en heeft haar ervaringen en herinneringen gebundeld in 'Het stad in mij'. Niet louter een tekst-bloemlezing, maar een palet van haar veel breder conceptueel kunnen. Enkel de vorm reeds van het boek verraadt de experimentalist: geen kaft, bindmateriaal zichtbaar, vele gedichten bevatten een QR-code en tekst, foto's en tekeningen wisselen elkaar af. Een bevestiging van haar moto 'Het is in onze sprakeloosheid dat wij elkaar het best verstaan'. Vandaar dat de dragers en de presentatie van haar poëzie zo'n prominente plaats innemen: 'the medium is the message'. Het boek is voor de lezer een individuele ervaring, een beleving die uitstijgt boven het woord. De poëtische parkeermeter met de zinsnede 'ik schrijf niet voor de eeuwigheid', het gedicht op wegwerpzakjes voor hondendrollen, de bedenking rond het woord 'elleboog', de paginagrote zoutkorrel en zoveel meer maken van deze bundel een festijn voor alle zintuigen. Woord, beeld en medium worden één en de lezer legt vrij zijn accenten. Een bijzondere en unieke leeservaring.

Specificaties

Nederlands | 9789493168091 | 358 pagina's

Titel Het stad in mij
Auteur Maud Vanhauwaert
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Das Mag, maart 2020
Overige gegevens 358 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Alternatieve titel op pagina 8-9: De wederwaardigheden, onomstootbare conclusies, dwalingen, ontboezemingen, opstandigheidjes en fratsen van Maud Vanhauwaert, die ooit stadsdichter van Antwerpen was en wel vaker de kantjes van de poëzie afloopt
ISBN 9789493168091
PPN 426510011
Rubriekscode Nederlands 876
Taal Nederlands
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Vanhauwaert