The investigation
DVD

The investigation ([2021])/ writer and director Tobias Lindholm

Een Deense rechercheur onderzoekt de verdwijning van een journaliste die de ontwerper van een zelfontworpen duikboot ging interviewen en met hem uit varen ging.

Aanwezigheid

Recensie

Deense miniserie (2021, 6 afleveringen) van Tobias Lindholm (Jagten), over de verdwijning van de Zweedse journaliste Kim Wall in 2017 nadat ze met Peter Madsen was meegegaan in zijn onderzeeër. Met Søren Malling (The killing, Borgen), Pilou Asbæk (Game of thrones), Pernilla August (Call girl). De politie onderzoekt de verdwijning van een journaliste die voor een interview ging varen met de ontwerper van een zelfontworpen duikboot. De man wordt op zee gered van de zinkende boot, van de vrouw ontbreekt elk spoor. Beoordeling IMDb: 7.7. Rebecca Nicholson (The Guardian 5-2-'21): Elegante serie over een gruwelijke misdaad. Poëtisch verfilmd. Een tegenpool van de vele opzichtige misdaadseries van tegenwoordig (4 sterren). Ed Cumming (Independent 22-1-'21): Nieuwe richting in true crime. De dader blijft volledig buiten beeld en krijgt zo geen podium om te schitteren als antiheld. Prachtige cinematografie, prima acteerprestaties en een script waarin het gaat om zorgvuldig optellen van kleine details i.p.v. triomfantelijke doorbraken (4 sterren). Stefaan Werbrouck (Humo 30-1-'21): 'beste serie die ooit uit Scandinavië kwam (...) onderkoelde aanpak levert geen saaie televisie op, integendeel: 'The Investigation' sleept je van bij het begin mee, zelfs al weet je de uitkomst' (4,5 sterren).

Specificaties

Deens | 5407003482317

Titel The investigation
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tobias Lindholm ; Søren Malling ; Pilou Asbæk ; Pernilla August
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de miniserie: Denemarken : Miso Film, 2021
ISBN 5407003482317
PPN 432243402
Genre detectiveroman
Taal Deens