Intens, authentiek en vrij
Boek

Intens, authentiek en vrij hoogbegaafd in deze wereld (oktober 2020)/ Renata Hamsikova, redactie: Janneke van Bemmel ; illustraties: Andrea Frýbortová

Wat is er nodig om authentiek vrij te zijn als hoogbegaafde, en hoe kun je je kind of leerling er mee helpen?Beschrijving van wat het voor een kind betekent om hoogbegaafd te zijn en wat er nodig is om deze kinderen op een goede manier te begeleiden, zowel thuis als in het onderwijs.

Aanwezigheid

Recensie

Handboek geschreven door Renata Hamsikova, expert uitzonderlijke begaafdheid en hoogbegaafdheid en eigenaar van IEKU advies dat leerkrachten en ouders adviseert, waarin talrijke onderwerpen aan de orde komen rond hoogbegaafdheid. Veel draait om theorie versus het echte leven. Nuttig zijn de gekaderde samenvattende opmerkingen en tips voor begeleiding en de overzichten aan het eind van ieder hoofdstuk wat je moet onthouden en waar je over na kunt denken. Helaas is er geen register. Tot in de finesses wordt in deze onmisbare encyclopedie voor ouders, leerkrachten en coaches van uitzonderlijk hoogbegaafden en hoogbegaafden, beschreven hoe je het kind kunt leren te stralen en hoe je kunt voorleven een plek in deze wereld in te nemen. Daarbij zal in het onderwijs moeten doordringen dat (uitzonderlijke) hoogbegaafdheid om maatwerk vraagt. Dit unieke handboek toont wat nodig is om authentiek en vrij te zijn als hoogbegaafde en hoe je je kind/leerling hiermee kunt helpen. Diepgaand handboek, zowel vernieuwend als vertrouwd, waarin op een voortreffelijke manier academische kennis wordt gecombineerd met de praktijk. Zeer aanbevolen.

Specificaties

Nederlands | 9789080417458 | 437 pagina's

Titel Intens, authentiek en vrij : hoogbegaafd in deze wereld
Auteur Renata Hamsikova
Secundaire auteur Janneke van Bemmel ; Andrea Frýbortová
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Zwaag] : IEKU Advies/Motoroute, oktober 2020
Overige gegevens 437 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789080417458
PPN 420904123
Rubriekscode 462.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen; Opvoeding
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen