Alleen verder & Na de storm
Boek

Alleen verder & Na de storm ([2021])/ Lauren Brooke, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sofie de Lint

Na de dood van haar moeder probeert Amy (15) op hun paardenranch Heartland het werk van haar moeder voort te zetten. Zal het haar lukken om de hengst Spartan te behandelen, die net als zij vreselijke herinneringen heeft aan het ongeluk van haar moeder? Bundeling van twee boeken over Heartland. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omnibus met de eerste twee delen van de serie 'Heartland'. In 'Alleen verder'* woont de 15-jarige Amy met haar moeder en opa op een paardenranch in de heuvels van Virginia. Haar moeder is een soort 'paardenfluisteraar' en ook Amy's leven draait om paarden. Als haar moeder dodelijk verongelukt, zijn het met name de paarden die Amy helpen op te krabbelen en door te gaan in de voetsporen van haar moeder. Een paardenverhaal met een happy end, waarin een andere kant, namelijk de alternatieve geneeswijze voor en de psychologie van paarden, wordt belicht. Tussendoor loopt nog de 'strijd' tussen Amy en haar in Engeland opgegroeide oudere zus Lou. In 'Na de storm'** krijgt Amy de zwarte hengst Spartan voor behandeling op de ranch, het paard waarvoor Amy en haar moeder die stormachtige nacht op pad gingen. Zowel Spartan als Amy heeft vreselijke herinneringen aan die nacht en aan het ongeluk. Het is de vraag of Amy dit paard wel kan genezen. Onderhoudend paardenboek met veel dialogen en actie en weinig beschrijvingen. Veel gemakkelijk voor de hand liggende oplossingen, maar redelijk uitgewerkte emoties bij de hoofdpersonen. Aantrekkelijk voor paardenliefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622492 | 303 pagina's

Titel Alleen verder & Na de storm
Uniforme titel Alleen verder Na de storm
Auteur Lauren Brooke
Secundaire auteur Sofie de Lint
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2021]
Overige gegevens 303 pagina's - 22 cm
Annotatie Het ISBN is ontleend aan de barcode op de achterkant - Vertaling van: Coming home. - New York : Scholastic, 2000. - (Heartland). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2001. - (Paardenranch Heartland); After the storm. - New York : Scholastic, 2000. - (Heartland). - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2001. - (Paardenranch Heartland)
ISBN 9789020622492
PPN 430418175
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Rouwproces ; Trauma's ; Ongelukken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heartland
Boek

Heartland (2001-...)

vol.
Uitgeleend
Lauren Brooke