Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
Boek

Avonturen uit een niet-zo-perfect leven (2021)/ Rachel Renée Russell, vertaling [uit het Engels]: Sofia Engelsman

Nikki (14) beschrijft dagelijks haar belevenissen op een dure privéschool, waar ze zich in het begin een buitenstaander voelt. Dagboek met veel stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nikki Maxwell komt op een dure privéschool terecht als haar vader, ongediertebestrijder, daar met zijn bedrijf een contract mee sluit. Ze kent er niemand, is onzeker en vindt eigenlijk dat ze een dure iPhone moet hebben om een goed sociaal leven te kunnen leiden. Die krijgt ze niet, wel een dagboek. Dat dagboek vult de 14-jarige met haar dagelijkse beslommeringen in de eerste zes à zeven weken op school. Die zijn niet gemakkelijk voor Nikki, die erg opziet tegen een populair, perfect uitziend klasgenootje uit een rijke familie. Ze schaamt zich voor haar vaders bedrijf. Toch krijgt ze twee aardige vriendinnen en een leuke vriend en wordt ze bekend om haar tekentalent. Het 'handgeschreven' dagboek is afgedrukt op gelinieerd papier; de tekst wordt onderbroken door wat vlak, stripachtig tekenwerk. Het is het eerste deel uit de immens populaire en uitgebreide serie 'Dagboek van een muts', dagboeken van een onzekere puber die erg met zichzelf bezig is, zonder enig inlevingsvermogen in anderen. Qua opzet en uitwerking niet erg origineel, met hier en daar nogal gezochte situaties. Doet sterk denken aan de bij jongens zeer populaire serie 'Het leven van een loser' van Jeff Kinney. Jubileumeditie; gebonden uitgave met sleutelanger en leeslint. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026155611 | 288 pagina's

Titel Avonturen uit een niet-zo-perfect leven
Auteur Rachel Renée Russell
Secundaire auteur Sofia Engelsman
Type materiaal Boek
Editie Dertigste druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2021
Overige gegevens 288 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Tales from a not-so-fabulous life. - New York : Aladdin, 2009. - (Dork diaries)
ISBN 9789026155611
PPN 430323018
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Dagboeken ; Schoolleven ; Jezelf zijn
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een muts
Boek

Dagboek van een muts (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
Rachel Renée Russell