Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De hemel begint bij je voeten
Boek

De hemel begint bij je voeten ([2021])/ Jandy Nelson

De 17-jarige Lennie (ik-persoon) krijgt te maken met een stortvloed aan emoties, wanneer haar oudere zus Baily plotseling overlijdt. Vooral wanneer ze ook nog verliefd wordt op Baily's vriendje. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lennie en Baily zijn behalve zussen, elkaars beste vriendinnen. Sinds hun moeder is verdwenen, wonen ze bij hun grootmoeder en oom. Wanneer oudste zus Baily onverwacht overlijdt, staat de emotionele wereld van de 17-jarige Lennie op zijn kop. Behalve dat ze haar leven zonder Baily weer zin moet geven, krijgt ze te maken met gevoelens voor het vriendje van Baily en beleeft ze haar eerste romance met een nieuwe jongen uit de klas. Lennie moet leren uit de schaduw van haar zus te stappen en voor zichzelf te kiezen. Het verhaal is in de ik-persoon vanuit Lennie geschreven waardoor de lezer de mogelijkheid krijgt mee te leven met de rollercoaster aan gevoelens die zij doormaakt. Het rouwproces en haar schuldgevoel wanneer ze verliefd wordt, zijn emoties die geloofwaardig worden beschreven. De schrijfstijl is beeldend en past goed bij de sfeer van het verhaal. De door het boek verspreide 'snippertjes papier', waarop Lennie haar gedachten heeft genoteerd, geven het boek iets authentieks. Dit goed geschreven verhaal waarin romantiek en tragiek een grote rol spelen, zal tienermeiden aanspreken. De auteur schreef ook 'Ik geef je de zon' (2015) voor dezelfde doelgroep. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463492416 | 268 pagina's

Titel De hemel begint bij je voeten
Auteur Jandy Nelson
Secundaire auteur Michèle Bernard
Type materiaal Boek
Editie [2e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2021]
Overige gegevens 268 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling: Michèle Bernard - 1e druk van deze Nederlandse uitgave: Alkmaar : Blossom Books, (c)2015. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Moon, 2010 - Vertaling van: The sky is everywhere. - London : Walker, (c)2010
ISBN 9789463492416
PPN 43008918X
Thematrefwoord Rouwproces ; Verliefdheid ; Zussen
Taal Nederlands