Een moment zoals dit
Boek

Een moment zoals dit ([2020])/ Ronne Randall, illustraties: Peter Scott ; vertaling [uit het Engels] en bewerking Nederlandse uitgave: Renate Hagenouw

Een giraffe, een leeuw, een ijsbeer, een otter, een konijn en nog meer dieren vertellen aan hun jong hoeveel ze van hen houden. De kleintjes kunnen veilig spelen en slapen want hun ouders houden de wacht. Vierkant prentenboek met zachtgekleurde, natuurgetrouwe illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Royaal formaat, vierkant prentenboek met steeds over een dubbele pagina een kleurrijke prent van een dierenouder met jong. De tekeningen tonen een grote verscheidenheid aan dieren: zowel wilde dieren bekend uit de dierentuin (giraffe, olifant, leeuw, ijsbeer) als dieren uit de dagelijkse leefomgeving (paard, konijn). De realistische, zachtgekleurde prenten in gouache tonen de dieren in hun eigen omgeving. Bij elke dubbele prent een vierregelige tekst op rijm met een bezwering aan het jong dat de moeder/vader heel blij is met het jong en er goed voor zal zorgen. De tekst is wat braaf en de vertaling is niet heel soepel ('Dan snuffel je ergens aan en kijkt ernaar, maar je kunt altijd wegspringen!') maar met enige voorbereiding goed voor te lezen. Het is geen doorlopend verhaal en daarmee ook te gebruiken als miniverhaaltje voor het slapengaan. Op het gewatteerde omslag een vertederende tekening van een giraffe met jong. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036640886

Titel Een moment zoals dit
Auteur Ronne Randall
Secundaire auteur Peter Scott ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2020]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: A moment like this. - Igloo Books Ltd, (c)2017
ISBN 9789036640886
PPN 428916252
Genre dierenleven
Thematrefwoord Liefde ; Ouders ; Dieren ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands