Zwemmen
Boek

Zwemmen ([2021])/ geschreven door: Meis Thewissen, getekend door: Anky Spoelstra ; onder redactie van: Marja Baeten, Minke van Dam

In ons land is veel water. Daarom is het belangrijk dat je kunt zwemmen. Lees van alles over zwemles, wedstrijdzwemmen, zwemsport en parazwemmen. Met foto's en tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieboekje uit de serie 'Mini Informatie' is verdeeld in twaalf hoofdstukken, waarin aspecten van het zwemmen belicht worden, zoals diploma's, zwemvereniging, waterpolo, ballet in het water en zwemmen voor gehandicapte kinderen. De hoofdstukken sluiten soms nauw op elkaar aan, zoals bij 'Wedstrijd zwemmen' en 'Het startblok'. In de teksten worden kinderen in de jij-vorm aangesproken, hetgeen de betrokkenheid vergroot. Bevat af en toe lastige woorden als synchroon en Paralympische Spelen. Aan het einde van elk hoofdstukje wordt de belangrijkste informatie gegeven met de belangrijkste woorden dik en blauw afgedrukt. Er zijn veel kleurenfoto's en -illustraties bij de teksten geplaatst, meestal met een opmerking of een vraag erbij in een ander en gekleurde lettertype. Achterin staan verwijzingen naar boeken en een website over zwemmen en naar andere informatieboeken over sport en vrijetijd. Jammer dat de verschillende zwemslagen slechts genoemd worden. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415590 | 24 pagina's

Titel Zwemmen
Auteur Meis Thewissen
Secundaire auteur Anky Spoelstra ; Marja Baeten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463415590
PPN 430931069
Rubriekscode 617.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zwemmen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Zwemmen

Relaties/Serie

Mini informatie
Boek

Mini informatie (1977-...)

vol. reeks N29 nr. N456
Uitgeleend