Deux
DVD

Deux (2020)/ un film de Filippo Meneghetti

De buurvrouwen Nina en Madeleine zijn in het geheim al jaren geliefden. Ze maken plannen om samen naar Rome te verhuizen, maar weduwe Madeleine durft het haar kinderen niet te vertellen.

Aanwezigheid

Recensie

Frans drama van de Italiaanse regisseur Filippo Meneghetti met in de hoofdrollen Barbara Sukowa (Hannah Arendt; 12 monkeys), Martine Chevallier en Léa Drucker (Roxane). Zeventigers Nina en Madeleine wonen al jaren aan dezelfde gang in een luxe appartementencomplex in een Franse provincieplaats. Wat niemand weet is dat ze ook geliefden zijn. De twee maken plannen om samen naar Rome te verhuizen, maar weduwe Madeleine durft het haar kinderen niet te vertellen. Wanneer Madeleine getroffen wordt door een beroerte, houden Madeleine's dochter en thuiszorg Nina op afstand, maar die laat dat niet zomaar gebeuren. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vprogids.nl): '(...) Meneghetti filmt Deux niet als melodrama, maar als thriller en maakt het tragische liefdesverhaal zo nog aangrijpender.' Kevin Toma (Volkskrant 23-9-'20): '(...) Je bent dan al volledig verslingerd aan dit onvoorspelbare, allerminst zoete of sentimentele liefdesverhaal. Hoe kan het anders, met twee grandioze actrices aan het roer, die ieder hun eigen toets aanbrengen. (...) de film, die verrassend venijnig uitpakt en daarbij soms thrillerachtige trekken krijgt. (...)' Genomineerd voor de Golden globe voor Beste niet-Engelstalige film, winnaar van de Césars voor Beste debuut en Beste actrice (Chevalier).

Specificaties

Frans | 5400863046606

Titel Deux
Uniforme titel Two of us
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Filippo Meneghetti ; Martine Chevallier ; Barbara Sukowa ; Léa Drucker
Type materiaal DVD
Uitgave [Luik] : O'Brother, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (96 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Martine Chevallier, Barbara Sukowa, Léa Drucker. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Paprika Films, 2019 - Alternatieve titel: Two of us
ISBN 5400863046606
PPN 432260471
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Lesbische vrouwen ; CVA
Taal Frans