Een recycling-wagen
Boek

Een recycling-wagen ([2021])/ tekst: Lara Bryan, illustraties: Giovana Medeiros ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Een grote recyclingwagen komt de afvalbakken van de mensen legen. Er zijn verschillende vrachtwagens voor allerlei soorten afval. Kijk maar achter de flapjes om te zien wat er in de vrachtwagen gebeurt, en ook in de machines in de fabriek. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties, kijkgaten en flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een hardkartonnen flapjesboek over verantwoord omgaan met afval. Insteek is hoe door recycling en hergebruik ons afval vermindert. Kijk onder de flapjes en gluur door kijkgaatjes en zo zie je wat er binnen de vuilnisauto gebeurt, als de groene afvalbak en de grote containers gelost worden. Je mag vervolgens in de sorteerfabriek kijken, waar het afval wordt uitgeplozen met menskracht en machines. Dan volg je hoe uit het afval nieuwe grondstoffen en producten ontstaan, zoals fleecetruien uit plastic en toiletpapier uit oud papier. Ook van de attributen rond de speeltuin wordt vermeld waarvan ze zijn gemaakt. De duidelijke, gezellige tekeningen worden vergezeld van eenvoudige teksten in niet-kinderlijke taal. Jammer is dat het boekje met deze interessante toegespitste informatie zo'n klein formaat heeft. Vrijwel elke pagina heeft een of twee flapjes en een kijkgat, een enkele pagina is golvend uitgesneden. De kartonflapjes zijn dun en maken het wel kwetsbaar. Verder ziet het boekje er solide en goedverzorgd uit. Details (andere GFT-bak, stuur rechts) laten zien dat het uit het Engels afkomstig is. Bruikbaar materiaal bij thema afval, recycling en milieu. In dezelfde opzet verschenen 'Kijk binnen in een vliegtuig'* en 'Kijk binnen in een brandweerwagen'**. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474994590

Titel Een recycling-wagen
Uniforme titel Kijk binnen in een recyclingwagen
Auteur Lara Bryan
Secundaire auteur Giovana Medeiros ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Londen : Usborne, [2021]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Peep inside how a recycling truck works. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2021
ISBN 9781474994590
PPN 433993790
Thematrefwoord Recycling ; Vuilniswagens ; Milieu ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands