Het dikke oude bomenboek
Boek

Het dikke oude bomenboek (juni 2021)/ Gerard Janssen, illustraties Nelleke van Hoof ; eindredactie Albert Wiglema en Juliette Berkhout

Informatie over bomen, hun betekenis voor de mens, hun plek in de natuur, en over oude bomen en bijzondere exemplaren in de wereld en vooral in Nederland en Belgie.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek trekt gelijk de aandacht met het harde omslag dat lijkt op hout, de titel in grote dikgedrukte letters en de open rug waardoor je de binding kunt zien en voelen. Het eerste deel vertelt hoe bomen (en boomwezens) vereerd worden in allerlei religies. Ook komt de biologie aan de beurt: hoe groeit een boom, hoe draagt een boom bij aan het klimaat, welke schimmels en dieren leven in oude (vaak holle) bomen? En ook niet onbelangrijk: hoe herken je de verschillende soorten? De tekst wordt daarbij ondersteund door grote boomfoto's (de meeste in kleur) en kleine kleurtekeningen van blad en vrucht. Ook zijn er paginagrote sprookjesachtige tekeningen toegevoegd, die aan art-nouveau-houtsneden doen denken in hun bruin/groen/blauwe tinten. Het tweede deel gaat in op de helende werking van een boswandeling/bosbaden en beschrijft daarna de bijzondere oude exemplaren, eerst van de wereld en daarna de (minder oude) bomen van Nederland en België. Achterin zijn die bomen per provincie gerubriceerd, zodat geïnteresseerden in oude bomen snel op weg kunnen.

Specificaties

Nederlands | 9789463141116 | 191 pagina's

Titel Het dikke oude bomenboek
Auteur Gerard Janssen
Secundaire auteur Nelleke van Hoof ; Albert Wiglema
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Utrecht : Snor, juni 2021
Overige gegevens 191 pagina's - illustraties - 25 cm
ISBN 9789463141116
PPN 430230257
Rubriekscode 588.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen