Het toverknoopje
Boek

Het toverknoopje ([2021])/ Danette Richards & Annelies Vandenbosch, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Isabella kan urenlang spelen met haar schatten, zoals herfstblaadjes. Maar ze is te verlegen om op school met andere kinderen te spelen. Dan krijgt ze een bijzondere knoop van haar tante krijgt. Misschien dat die haar kan helpen? Prentenboek met illustraties in herfstkleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Isabella kan urenlang spelen met haar schatten, zoals kleurige herfstblaadjes. Maar de jonge kleuter is erg verlegen en beseft dat ze geen échte vrienden heeft (kunnen maken). Nadat tante een bijzondere knoop heeft gestuurd, wordt het kleinood door mama op Isabella's jas genaaid. Plotseling durft het meisje contact te maken met andere kinderen. Vierkant prentenboek over een inleefbaar gegeven: via een 'magisch' voorwerp uiteindelijk in je eigen kracht durven geloven. De illustraties in heldere kleuren beslaan dubbele pagina's. Ze zijn vriendelijk en speels van sfeer, overzichtelijk en ruimtelijk; de lichaamstaal van de kinderen is duidelijk. Fraai steken warme herfsttinten af tegen het grijs van huizen en zijn er suggesties van vliegende vogels of mensen in de verte. Om de herkenbaarheid te verhogen zijn hier en daar dynamische accenten toegevoegd, de lijnvoering is vlot. De tekst laat zich goed voorlezen; gemoedelijke schrijfstijl. De tekst staat in de tegenwoordige tijd en bevat dialogen. Vertaling van 'The proud button'*. Verzorgde uitgave met fraaie schutbladen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044840841

Titel Het toverknoopje
Auteur Danette Richards
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Annelies Vandenbosch
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Danette Richards / illustraties: Annelies Vandenbosch - Vertaling van: The proud button. - New York : Clavis, (c)2021
ISBN 9789044840841
PPN 432999477
Thematrefwoord Verlegenheid ; Zelfvertrouwen ; Vriendschap ; Schoolleven
Taal Nederlands