Willemijn Wiebelkont
Boek

Willemijn Wiebelkont ([2021])/ Howard Pearlstein & Renate Vermeulen-Potter, vertaling uit het Engels: Clavis Uitgeverij

Willemijn kan nooit stil zitten. Daardoor gaat er in de klas steeds van alles mis. Als Raf de rat ontsnapt en in de vissenkom belandt, heeft de juf er genoeg van. Ze stuurt Willemijn naar de directeur. Zal hij boos worden en Willemijn straf geven? Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Willemijn is een wiebelkont. Ze is vrolijk, ondernemend en de levenslust spat van de pagina's af. Helaas komt ze hierdoor regelmatig in de problemen en krijgt ze van haar juf en klasgenoten telkens te horen: 'Willemijn Wiebelkont, sta nu toch eens stil!' Willemijn doet echt haar best, maar het lukt niet. Zelfs als ze voor straf in een hoek moet staan, gaat het mis. Juf is het nu helemaal zat en stuurt Willemijn naar de directeur. Willemijn denkt, dat ze een groot probleem heeft en dat de directeur boos zal worden. Gelukkig heeft de directeur een ander plan. Voor een heleboel kinderen is het lastig om stil te zitten op hun stoel. Ze doen hun best, maar soms gaat het mis. Vierkant prentenboek met een herkenbaar verhaal, waarin ook een oplossingsstrategie wordt geboden. Heel fijn, dat het verhaal ook deze kant biedt. In het Engels zijn de teksten op rijm. Gelukkig is er in de vertaling voor gekozen de korte krachtige zinnen te behouden, maar niet krampachtig van rijm te voorzien. De illustrator wekt Willemijn in haar humoristische, dynamische prenten tot leven. In de overzichtelijke tekstblokken staan de namen Willemijn en Wiebelkont steeds in een groter, afwijkend lettertype. Fijn prentenboek voor (ouders van) kinderen die het moeilijk vinden om stil te zitten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044841374

Titel Willemijn Wiebelkont
Auteur Howard Pearlstein
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Renate Vermeulen-Potter
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Howard Pearlstein ; illustraties: Renate Vermeulen-Potter - Vertaling van: Sally Ann McFidgetbottom. - New York : Clavis, (c)2021
ISBN 9789044841374
PPN 432999183
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord ADHD ; Schoolleven ; Dwarse kinderen
Taal Nederlands