Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het zoutpad
Boek

Het zoutpad over oude wegen naar een nieuw begin (december 2020)/ Raynor Winn

Verslag van een slopende maar wel louterende voettocht langs de zuidwestkust van Engeland van een echtpaar dat elke bestaanszekerheid kwijtraakte.

Aanwezigheid

Recensie

In dit autobiografische verhaal beschrijft de Britse debutante Raynor Winn de voettocht die zij en haar man Month als 'daklozen' maakten langs de zuidwestkust van Engeland, nadat hun hele bestaanszekerheid in een paar dagen tijd in elkaar stortte. Ze raakten hun huis en inkomen kwijt en Month kreeg van de artsen een weinig hoopvolle diagnose. Desondanks besloten ze te gaan lopen en wildkamperen over het duizend kilometer lange South West Coast Path. De lezer krijgt niet alleen te lezen welke ontberingen het echtpaar onderweg lijdt, er wordt ook stilgestaan bij de historie van de plaatsen waar ze komen en bij de ontmoetingen met passanten. Wat uitgebreid beschreven wordt, is de natuur en het effect van de zee en het weer op de wandelaars. De ondertitel 'over oude wegen naar een nieuw begin' geeft de lezer bij het begin al het vermoeden dat het om een louterende tocht gaat. Om te weten hoe het precies afloopt, moet hij geduld hebben en net als de auteur blijven stilstaan bij de talloze uitzichten die 'het zoutpad' te bieden heeft. De vertaling is van Annemie de Vries. Voor liefhebbers van natuur- en reisboeken en van louterende tochten. In 2020 verscheen een vervolg: 'De wilde stilte'*.

Specificaties

Nederlands | 9789463821513 | 318 pagina's

Titel Het zoutpad : over oude wegen naar een nieuw begin
Auteur Raynor Winn
Secundaire auteur Annemie de Vries
Type materiaal Boek
Editie 22ste druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, december 2020
Overige gegevens 318 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Nederlandse vertaling: Annemie de Vries - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2019 - Vertaling van: The salt path. - London : Michael Joseph, (c)2018 - Gevolgd door: De wilde stilte
ISBN 9789463821513
PPN 431096511
Rubriekscode Groot-Brittannië 995.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen South West Coast Path (wandelroute); Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Groot-Brittannië, Wandeltochten