De muziek van Mozart
Boek

De muziek van Mozart 6 muziekjes om naar te luisteren, 6 prenten om naar te luisteren (2021)/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin

Verschillende aangeklede dieren spelen elk op een ander muziekinstrument. Via een geluidsknop hoor je een kort fragment van een muziekstuk van Mozart. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Vierkant hardkartonnen boekje met scherpe rechte hoeken uit de serie 'Geluidenboekje'*. Illustraties in heldere kleuren beslaan zes dubbele pagina's, die beginnen en eindigen aan de binnenkant van het omslag. Het zijn afbeeldingen van aangeklede dieren, die op een muziekinstrument spelen (viool, piano, klarinet, dwarsfluit, hoorn, cello). De afbeeldingen zijn opgebouwd uit egale kleurvlakken zonder omlijning. Op elke illustratie is een klein verzonken drukknopje te vinden, waarmee een klassiek muziekfragment van Mozart te horen is (gemiddeld ca. 15 sec.). De geluidskwaliteit is redelijk goed. In een extra dik achterplat zijn de vervangbare knoopcelbatterijen veilig weggewerkt. Ook bevindt zich daar een aan-en-uitknop achter een flapje. De tekst is beperkt tot de naam van het muziekstuk (niet interessant voor al te jonge kinderen), met een simpele nonsens opmerking. Op de laatste pagina staat een zoekopdracht van zes kleine afbeeldingen, die terug te vinden zijn op de grote illustraties. Leuk, handzaam kindvriendelijk boekje, dat door de geluidseffecten extra aantrekkelijk is. Te gebruiken als eerste kennismaking met de muziek van Mozart. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044830958

Titel De muziek van Mozart : 6 muziekjes om naar te luisteren, 6 prenten om naar te luisteren
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis peuter, 2021
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Vertaling uit het Frans. - Illustraties: Marion Billet - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis peuter, (c)2017 - Vertaling van: Mes musiques notes de Mozart. - Parijs : Editions Gallimard Jeunesse, (c)2017. - (Livre sonore)
ISBN 9789044830958
PPN 432227423
Thematrefwoord Klassieke muziek ; Mozart, Wolfgang Amadeus ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend