Dierencarnaval van Saint-Saëns
Boek

Dierencarnaval van Saint-Saëns 6 muziekjes om naar te luisteren, 6 prenten om naar te kijken (2021)/ Marion Billet, Gallimard Jeunesse musique: Paule du Bouchet ; redactie: Claire Babin

Luister eens naar de koninklijke mars van de leeuw, en hoor je hoe de fluiten klinken als vogels? Via een geluidsknop hoor je een kort fragment uit het bijbehorende muziekstuk, het Dierencarnaval. Vierkant hardkartonnen boekje met paginagrote, vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Vierkant, hardkartonnen prentenboek met scherpe hoeken en zes geheel gekleurde illustraties over dubbele pagina's en zes geluidsfragmenten uit 'Le carnaval des animaux' (1886) van Camille Saint-Saëns. Zo wordt de mars verbeeld middels een trotse leeuw, staat een contrabas synoniem voor de zware stap van een olifant, springen kangoeroes als het ware op de pianotoetsen en vertegenwoordigen de fluiten het zingen van vogels. De kwalitatief goede muziekweergave is te beluisteren door een verzonken knop binnen de prenten; de vervangbare batterijcellen zitten veilig weggeschroefd in de solide achterkant van het boekje. Met aan-en-uitknopje. De prenten zijn fris, overzichtelijk en uit egale kleurvlakken opgebouwd. De enkele tekstregels richten zich direct tot de 'lezer' en attenderen op kenmerken van de muziek. Achterin staan zes details van dieren uit de tekeningen in cirkels weergegeven, als zoekopdrachten. Bruikbare uitgave, geschikt als eerste kennismaking met klassieke muziek. In de populaire en mooi uitgegeven reeks 'Geluidenboekje'* verschenen vele uitgaven met geluiden uit de natuur en met muziekfragmenten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832167

Titel Dierencarnaval van Saint-Saëns : 6 muziekjes om naar te luisteren, 6 prenten om naar te kijken
Auteur Marion Billet
Secundaire auteur Paule Du Bouchet ; Claire Babin
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis peuter, 2021
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Vertaling uit het Frans. - Illustraties: Marion Billet - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Clavis peuter, (c)2018 - Vertaling van: Le carnaval des animaux. Saint-Saëns. - Parijs : Editions Gallimard Jeunesse, (c)2017. - (Livre sonore)
ISBN 9789044832167
PPN 432227318
Thematrefwoord Klassieke muziek ; Wilde dieren ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend