Liefs van de krijtjes
Boek

Liefs van de krijtjes ([2021])/ Drew Daywalt, Oliver Jeffers, vertaling [uit het Engels]: Mirjam Hoekstra

De krijtjes laten zien wat hun kleur betekent als je het over de liefde hebt. Natuurlijk is liefde rood. Maar ze is ook paars, omdat ze magisch is en wit, omdat ze soms onzichtbaar is. Klein prentenboek met eenvoudige, grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 aar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein formaat prentenboek waarin de bekende krijtjes hun kleur benoemen en een gevoel beschrijven dat hoort bij liefde in hun kleur. Liefde (aangeduid in de vorm van een klein hartje) is natuurlijk rood maar heeft nog meer prachtige kleuren. Paars omdat liefde een magisch gebeuren is. En bruin omdat ze zo zoet is als chocomel. Ook wit komt aan bod want soms is liefde moeilijk te zien. Geel en oranje staan samen op één spread want liefde is zonnig en warm. Maar liefde kan soms ook stormachtig zijn (blauw) en als er iets tegen zit, zwart. De krijtjes zijn bekend van de zeer succesvolle en populaire prentenboeken die ook in het Nederlands zijn vertaald als 'De krijtjes staken' (2014) en 'De groeten van de krijtjes' (2016). De illustraties, uiteraard in kleurkrijt, zijn zeer geschikt om kleuren te leren benoemen, maar ook om de emoties van de krijtjes te herkennen. Erg mooi is dat het witte krijtje zelf niet te zien is, maar wel het gezicht en de schaduw. Vaak is er een detail aan de illustratie toegevoegd zoals de vlieg bij de drol van de beer. Vooral bedoeld als cadeauboekje maar ook bruikbaar als eenvoudig prentenboek over kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026154430

Titel Liefs van de krijtjes
Auteur Drew Daywalt
Secundaire auteur Oliver Jeffers ; Mirjam Hoekstra
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Tekst Drew Daywalt, illustraties Oliver Jeffers - Vertaling van: Love from the crayons. - New York : Penguin Workshop, (c)2019. - Gebaseerd opL The day of crayons. - New York : Philomel Books, 2013
ISBN 9789026154430
PPN 427823404
Thematrefwoord Kleuren ; Liefde ; Emoties
Taal Nederlands