The Mallorca files. 2: Series two
DVD

The Mallorca files. 2: Series two ([2021])/ Dan Sefton

Een Britse en een Duitse rechercheur, die nogal van elkaar verschillen qua karakter en aanpak, krijgen van de politiechef op Mallorca opdrachten die de lokale politie liever laat liggen.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 2 (2021) van een BBC One Daytime politieserie, bedacht door Dan Sefton (schrijver van o.a. Death in Paradise, Trustme, The good Karma hospital) met in de hoofdrollen Elen Rhys (Broadchurch) en Julian Looman (Prooi). De Britse rechercheur Miranda Blake en haar Duitse collega Max Winter bestrijden samen de misdaad op het Spaanse eiland Mallorca, maar hebben ieder hun eigen benadering van politiewerk, wat leidt tot een botsing van persoonlijkheden. De Spaanse politiechef (María Fernández Ache) die met enige tegenzin met hen samenwerkt, geeft hen opdrachten die haar eigen team liever niet uitvoert. Langzamerhand komen de twee tegenpolen nader tot elkaar. De serie is opgenomen op prachtige, zowel bekende als onbekende, locaties op het eiland. Anita Singh (telegraph.co.uk) noemt het een zonnige en verrassend goede misdaadserie, vergelijkbaar met 'Death in paradise', onderhoudend en zichzelf niet te serieus nemend: 'It all goes down as easily as a cold beer on a Mediterranean holiday.' Zes afleveringen.

Specificaties

Engels | 8711983972100

Titel The Mallorca files. 2: Series two
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Bryn Higgins ; Elen Rhys ; Julian Looman
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (6 × ongeveer 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Elen Rhys, Julian Looman, Maria Fernandez Ache. - Regisseurs onder anderen: Bryn Higgins. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië : Cosmopolitan Pictures, (c)2021
ISBN 8711983972100
PPN 432486208
Genre detectiveroman
Taal Engels

Relaties/Serie

The Mallorca files
DVD

The Mallorca files (2020-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend