Mein Lotta-Leben
Boek

Mein Lotta-Leben Alles Bingo mit Flamingo! (2019)/ Alice Pantermüller, illustriert von Daniela Kohl

Lotte (11, ik-figuur) en Cheyenne zijn niet uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Berenike. Dan ontmoeten ze per toeval popzanger Marlon en maken ze een selfie die Cheyenne ook ziet. Als het Lotta lukt Marlon naar het feest te laten komen, mag zij er ook bij zijn. Dagboek met zwart-witte, stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Mein Lotta Leben'* (Lotte Wirwar) is het boek bij de film 'Alles Bingo mit Flamingo' die in 2019 uitkwam. Lotta (11 jaar en ik-persoon) vindt zichzelf behoorlijk normaal maar haar leven allesbehalve. Thuis werken haar ouders haar op de zenuwen en op school is ook niet alles zoals ze zou willen. Lotta en haar beste vriendin Cheyenne zijn namelijk als enige niet uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van hun rijke en verwaande klasgenoot Berenike. De twee vriendinnen smeden een plan om toch uitgenodigd te worden. Als Lotta een konijn redt, moet de bestuurder van een auto plotseling remmen. In de auto blijkt popzanger en tieneridool Marlon te zitten. De twee meisjes maken een selfie met hem, die ze aan Berenike laten zien. Als het Lotta en Cheyenne lukt om Marlon naar het feest te krijgen, mogen zij ook komen. Gaat ze dat lukken? De lezer leest mee in het geschreven en getekende dagboek (30 aug- 9 sept) van Lotta Petermann. Het uitbundig gebruik van kadertjes, verschillende lettertypes, dikgedrukte uitroepen en de snelle wisseling in onderwerpen en invalshoeken maken het verhaal nog speelser en zal de jonge doelgroep zeker aanspreken. Met kleurenfoto's uit de film en van de filmset. Geschikt voor jongens en meisjes vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Duits | 9783401604886 | 182 pagina's

Titel Mein Lotta-Leben : Alles Bingo mit Flamingo!
Uniforme titel Alles Bingo mit Flamingo!
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Bettina Börgerding
Type materiaal Boek
Editie 1. Auflage;
Uitgave [Würzburg] : Arena, 2019
Overige gegevens 182 pagina's - zwart-wit en gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Filmeditie - Nach eimen Drehbuch von Bettina Börgerding in Zusammenarbeit mit Neele Leana Vollmar auf Grundlage der "Mein Lotta-Leben"-Buchreihe
ISBN 9783401604886
PPN 425015025
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Dagboeken ; Verjaardagen ; Idolen ; Schoolleven ; Vriendschap
Taal Duits