Evolutie
Boek

Evolutie wetenschap uitgelegd aan kleine slimmeriken ([2021])/ Carlos Pazos

Wist je dat alle vogels afstammen van kleine dinosaurussen? Paleontologe Marie vertelt haar vriendin, kip Darwin, van alles over de evolutie. Vierkant prentenboekje met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vrij klein vierkant prentenboekje (19 cm) in de reeks* 'Later word ik wetenschapper!'. Marie is paleontologe en heeft als vriendinnetje een als dinosaurus verklede kip die Darwin heet. Darwin wil zich groter voelen tussen de dieren om haar heen. Marie laat haar zien dat ze als hoendervogel heel in de verte eigenlijk ook afstamt van kleine dino's die na de grote asteroïde-inslag op aarde, 65 miljoen jaar geleden, wisten te overleven. In vogelvlucht wordt de evolutie van eencelligen tot kip en mens van nu uitgelegd: in begrijpelijke taal, maar ook in eenvoudige, ietwat stereotiepe kleurenillustraties, die de basisinformatie vangen in een aandachtscirkel met licht-vrolijke wezentjes die samen de evolutieketen vormen. Passende schutbladen omvatten de inhoud. Wetenschappelijke thematiek op eenvoudige, kindvriendelijke manier gebracht. Vertaald uit het Spaans (2019) in helder Nederlands, met summiere informatie over de auteur-illustrator. In de serie verschenen gelijktijdig 'Genetica'*, 'Kwantumfysica' en 'Ruimtevaart'**. Voor wetenschappers in de dop van ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044756906

Titel Evolutie : wetenschap uitgelegd aan kleine slimmeriken
Auteur Carlos Pazos
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Evolución. - Barcelona : Penguin Random House GrupoEditorial, S.A.U., 2019. - (Futuros genios)
ISBN 9789044756906
PPN 433005475
Rubriekscode 574
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Evolutie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Evolutie

Relaties/Serie

later word ik wetenschapper!
Boek

later word ik wetenschapper! (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Carlos Pazos