Kwantumfysica
Boek

Kwantumfysica wetenschap uitgelegd aan kleine slimmeriken ([2021])/ Carlos Pazos

Natuurkundige Marie en haar kat Einstein ontdekken samen de wereld van de piepkleine deeltjes: de kwantumfysica. Vierkant prentenboekje met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vierkante boekje zoomt in op kwantumfysica, het (vrij nieuwe) deelgebied van de natuurkunde dat het gedrag van zeer kleine deeltjes onderzoekt en beschrijft. Het gaat hierbij om deeltjes die dermate klein zijn, dat de 'gewone' algemeen aanvaarde natuurwetten van de natuurkunde niet meer opgaan. Wetenschapper Marie probeert in deze uitgave, samen met haar kat Einstein, aan de lezer uit te leggen wat er in de kwantumwereld gebeurt. De tekst bevat echter erg veel moeilijke begrippen (moleculen, atomen, fotonen, energie etc.) die niet volledig aansluiten bij de beoogde doelgroep. Jonge kinderen die al interesse hebben in deze stof, zullen geboeid zijn, mede doordat de informatie op leuke en speelse wijze gebracht wordt. De zwartgedrukte tekst is neergezet in schreefloos lettertype. Enkele woorden staan vetgedrukt om ze extra kracht bij te zetten. De tekst wordt ondersteund door aantrekkelijke, gekleurde tekeningen. Het boek komt uit de serie 'Later word ik wetenschapper!'. Andere boeken uit de reeks zijn 'Genetica'* en 'Ruimtevaart' en 'Evolutie'**. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044756890

Titel Kwantumfysica : wetenschap uitgelegd aan kleine slimmeriken
Auteur Carlos Pazos
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Física cuántica. - Barcelona : Penguin Random House GrupoEditorial, S.A.U., 2019. - (Futuros genios)
ISBN 9789044756890
PPN 433005408
Rubriekscode 531.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kwantumtheorie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Kwantumtheorie

Relaties/Serie

later word ik wetenschapper!
Boek

later word ik wetenschapper! (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Carlos Pazos