De grote vertraging
Boek

De grote vertraging de herontdekking van het wandelen ([2021])/ Alicja Gescinska, Daan Heerma van Voss, Chris Keulemans, Thijs Lijster, Floor Milikowski, Marja Pruis, Haroon Sheikh, Paul Verhaeghe

Acht filosofen, wetenschappers en schrijvers geven hun persoonlijke kijk op wandelen en dan specifiek tijdens de eerste lockdown in 2020.

Aanwezigheid

Recensie

Marije Ligthart, directeur van Brainwash (een platform voor filosofie en nieuwe ideeën), ontdekte wandelen tijdens de eerste lockdown van 2020 en vroeg daarna acht filosofen, wetenschappers en schrijvers om na te denken over het wandelen in deze tijd. Dat resulteerde in deze bundel met stukken van onder meer Daan Heerma van Voss, Marja Pruis, Haroon Sheikh, Chris Keulemans en Alicja Gescinska. Meer dan eens wordt het recent in het Nederlands vertaalde Wanderlust van Rebecca Solnit aangehaald, het diepgravende standaardwerk over de geschiedenis en de filosofie van het wandelen. Toch geven de afzonderlijke bijdragen een volstrekt persoonlijke kijk op collectieve omarming van de eenvoudige activiteit in bange dagen. Over het ontsnappen aan het nieuws, de herontdekking van de eigen omgeving, het observeren van de lente, de belofte van verandering, het herijken van de geest, en het genot van vertragen. Voor hen die de routes willen nalopen zijn er beschrijvingen te vinden op brainwashfestival.nl (zoek op: wandelroutes bij de grote vertraging).

Specificaties

Nederlands | 9789038810218 | 160 pagina's

Titel De grote vertraging : de herontdekking van het wandelen
Secundaire auteur Alicja Gescinska
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, [2021]
Overige gegevens 160 pagina's - 17 cm
ISBN 9789038810218
PPN 430493940
Rubriekscode 618.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandelen ; Wandelen; Filosofische aspecten
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Wandelen