Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Planeten
Boek

Planeten (2021)/ Christina Braun, vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Sonja Meierjürgen ; illustraties: Marie Gerstner

Axi het ruimtemannetje neemt je mee op een reis door het heelal. Weet jij hoe het heelal is ontstaan? Lees ook over astronauten en ruimtestations. Met drie quizzen. Met getekende illustraties en veel foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Met code om naar de tekst te luisteren.Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Wil je weten hoe het heelal is ontstaan, wat het verschil is tussen planeten en sterren of hoe je astronaut kunt worden? Ruimtemannetje Axi neemt je in zijn raket mee naar ons zonnestelsel. Deze makkelijk lezen-uitgave uit de serie 'Hoe en wat' laat kinderen op toegankelijke wijze kennismaken met het heelal. In eenvoudige taal vertelt de auteur onder meer over de oerknal, zwaartekracht, het ontstaan van sterren, kometen en vallende sterren, de acht planeten, de maan, seizoenen, dwergplaneten, astronauten en ruimteonderzoek, het ISS. De tekst leest als een verhaal met korte zinnen in de tegenwoordige tijd en grote druk. Sommige woorden zijn vrij lang (hemellichamen, spiegeltelescoop). De bladspiegel is overzichtelijk en aantrekkelijk: korte alinea's met een witregel ertussen, blauwgekleurde tussenkopjes, kleurenfoto's en -tekeningen met uitleg, kaders met weetjes en bij elk hoofdstuk een quiz met vragen over het voorafgaande. Het getekende ruimtemannetje Axi maakt af en toe een opmerking en beantwoordt vragen achter in het boek. Bij dit boek wordt een meeluistercode* geleverd waarmee je op www.meeluisterboek.nl het verhaal kunt beluisteren. Geslaagde uitgave voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523424 | 64 pagina's

Titel Planeten
Auteur Christina Braun
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Sonja Meierjürgen ; Marie Gerstner
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2021
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - Vertaling van: Planeten. - Nürnberg : Tessloff Verlag, (c)2018. - (Was ist was)
ISBN 9789463523424
PPN 429080360
Rubriekscode 552
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Heelal
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Heelal

Relaties/Serie

Hoe en wat
Boek

Hoe en wat (2020-...)

vol.
Uitgeleend