Mozart
Boek

Mozart ([2021])/ Lien van Horen, onder redactie van Ida Schuurman, Machtelt van Thiel ; foto's The Granger/Lineair, akg-images, Michel-Barthélémy Ollivier/Wikipedia, Nichon Glerum, De Agosntine/Getty Images, Shutterstock, Peter Krackowizer, Joseph Lange, Alamy/ImageSelect

Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren in 1756. Al op zijn vijfde schreef hij zijn eerste muziekstuk. Zijn muziek wordt nog steeds gespeeld. Lees van alles over zijn leven en zijn muziek. Met kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wolfgang Amadeus Mozart was een wonderkind, op zijn vijfde componeerde hij zijn eerste muziekstuk. Zijn vader wilde graag dat hij beroemd werd en nam hem mee op reis. Ondanks dat hij in 1756 werd geboren, wordt zijn muziek nog steeds gespeeld. In dit informatieve boekje staat Mozarts leven beschreven, van de vele reizen als kind tot de invloed van zijn muziek vandaag de dag, in zeven hoofdstukken: Een wonderkind, Op reis, Muziek van Mozart, Opera's, De tijd van Mozart, Naar Wenen, Van Mozart naar pop. Met achterin een lijst met moeilijke begrippen en een lijstje met nog meer bronnen voor als je nieuwsgierig geworden bent naar meer. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in onderwerpen, ieder aangegeven met een gekleurde en dikgedrukte titel. Het lettertype is groot en duidelijk. Op elke dubbele bladzijde zijn een of twee kleurenfoto's of -tekeningen opgenomen. De informatie is simpel, kort en treffend en passend bij de doelgroep. Onderaan sommige hoofdstukken staat een apart kader met een leuk weetje of een link naar een leuk filmpje. Deel uit de 'Junior informatie'-reeks voor het documentatiecentrum. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463416566 | 24 pagina's

Titel Mozart
Auteur Lien van Horen
Secundaire auteur Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Met literatuuropgave
ISBN 9789463416566
PPN 430918631
Rubriekscode 784.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mozart, Wolfgang Amadeus
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Mozart

Relaties/Serie

Junior informatie
Boek

Junior informatie (1991-...)

vol. 108
Uitgeleend