Paul en Paula
Boek

Paul en Paula leesboek voor anderstaligen 0-A1 (2020)/ Nina de Zwart, redactie en opdrachten: Anneke van den Broek, Willemijn Buitinga-de Graaf, Liesbeth Caron ; illustraties: Jan Zandstra

De Nederlander Paul werkt in de kantine van de school waar de Spaanse Paula.Nederlands leert; de vonk vliegt over. NT2-leesboek op niveau A1.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel maken we kennis met de Nederlander Paul en de Spaanse Paula. Hij werkt in de kantine van de school waar zij Nederlands leert. De vonk vliegt over. Hoe dat in zijn werk gaat, wordt uiterst komisch beschreven, in 4 korte hoofdstukken (1 tot 1,5 pagina). Met weinig woorden, heel beeldend als in een tekenfilm en met verklarende illustraties, want de lezers beschikken nog over een kleine woordenschat (niveau A1). Voor je het weet, verlies je je in het verhaal en vergeet je in welke taal je leest. Is die verstrooide veelvraat van een Paul wel een goede match voor dat hittepetitje van een Paula? De mini-testjes onder elk hoofdstuk zijn praktisch en uitdagend. Online (met toegangscode) is er meer oefenmateriaal: allereerst de audio van de verhalen, daarna begripsvragen en vervolgens grammaticaoefeningen. Het taalaanbod sluit nauw aan bij de methode TaalCompleet. In de docentenhandleiding is precies te vinden welk hoofdstuk waar aansluit bij het boek. En hoe je de bespreking het beste kunt aanpakken. Ook worden er werkbladen bij geleverd. De lay-out van het digitale overzicht is prachtig uitgevoerd. Met een mooie illustratie voor elk hoofdstuk apart.

Specificaties

Nederlands | 9789490807412 | 87 pagina's

Titel Paul en Paula : leesboek voor anderstaligen 0-A1
Auteur Nina de Zwart
Secundaire auteur Anneke van den Broek ; Jan Zandstra
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Amersfoort] : KleurRijker Educatieve Uitgeverij, 2020
Overige gegevens 87 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789490807412
PPN 432186603
Taal Nederlands