De IJzerprinses
Boek

De IJzerprinses (februari 2021)/ Julie Kagawa, vertaling [uit het Engels]: Angelique Verheijen

Als de Scepter van de Seizoenen in Winterland wordt gestolen, is Meghan (ik-persoon) de enige die weet wie erachter zit. Ze besluit de Scepter terug te halen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meghan (ik-persoon) is haar afspraak met prins Ash nagekomen en hem gevolgd naar Winterland. Maar haar liefde voor hem blijft onbeantwoord. Als de Scepter van de Seizoenen in Winterland wordt gestolen door de koning van het IJzerrijk, verklaart Mab, koningin van Winterland, de oorlog aan Oberon, koning van Zomerland. Meghan en Ash moeten vluchten. Als hun wegen scheiden, besluit Meghan dat ze de Scepter wil terughalen. Ze krijgt daarbij hulp van haar oude bekenden Grimalkin de kat, IJzerhoef en Puck. Tweede deel in de vierdelige serie 'The iron fey'*. Naast de zoektocht staat de liefde tussen Meghan en Ash centraal. Zij komen uit verschillende werelden en dat maakt hun liefde onmogelijk als die van een moderne Romeo en Julia. De auteur maakt een verbinding met de elfen- en de mensenwereld, bijvoorbeeld via Leanansidhe, een elf die wereldse artiesten inspireert. Ook verwijst ze naar films, zoals 'The Matrix'. IJzerhoef praat luid en dit is typografisch herkenbaar aan de hoofdletters. Dit fantasievolle verhaal leest vlot weg, is spannend (elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger) en vol afwisseling. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402707366 | 382 pagina's

Titel De IJzerprinses
Auteur Julie Kagawa
Secundaire auteur Angelique Verheijen
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, februari 2021
Overige gegevens 382 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : H Young Adult, 2012 - Vertaling van: The iron daughter. - Don Mills : Harelquin Enterprises, (c)2010
ISBN 9789402707366
PPN 430428812
Genre science-fiction
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Verliefdheid ; Queesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The iron fey
Boek

The iron fey (2012-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Julie Kagawa