Slaap lekker, droom zacht!
Boek

Slaap lekker, droom zacht! kijk onder de vilten flapjes ([2020])/ idee & inhoudelijk en grafisch concept: ZNU, tekst: ZNU ; illustraties: Anita Engelen

Waar slapen de kleine eekhoorn, de beer, het hertje, de uil en het kleine kindje? Kijk maar eens achter de zachte vilten lapjes! Vierkant hardkartonnen prentenboek met gekleurde illustraties en stoffen lapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waar zijn de kleine eekhoorn, de beer, het hertje, de uil en het kleine kindje? In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee stevige afgeronde hoeken kunnen jonge kinderen op zoek gaan naar deze vier dieren en het kindje die op verschillende plekken slapen. De kleurenillustraties beslaan telkens een spread. Op elke linkerpagina wordt de vraag gesteld waar het desbetreffende dier is. En op elke rechterpagina zien we onder een vilten lapje een afbeelding van het slapende dier. Daaronder staat in een korte zin waar het dier slaapt. De dieren, geheel verstopt achter een gekleurde vilten flap, zijn afgebeeeld in een kenmerkende omgeving, zoals de eekhoorn in de boom en de beer in de grot. Dit speelse kiekeboe-effect zullen jonge kinderen enorm waarderen. De kleurrijke illustraties zijn duidelijk en herkenbaar en de aanvullende tekeningen van kleine dieren vormen grappige details. De flapjes zijn wel kwetsbaar en bij intensief gebruik kan vuil zich aan het vilt vuil hechten. Fleurig 'kiekeboe-boek' voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044757842

Titel Slaap lekker, droom zacht! : kijk onder de vilten flapjes
Instelling Zuidnederlandse Uitgeverij, Aartselaar
Secundaire auteur Anita Engelen
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2020]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
ISBN 9789044757842
PPN 430567510
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Slapen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands