Kleine groene kikker
Boek

Kleine groene kikker luikjesboek ([2021])/ tekst: Ginger Swift, illustraties: Olga Demidova ; vertaling [uit het Engels]: Daniëlle Heerens

Een kleine groene kikker hoort in zijn vijver allerlei geluiden. Waar komen die toch vandaan? Hij ontdekt een mama eend met kleintjes, een mooie vis, een grote schildpad en een lekkere sappige vlieg! Als het nacht wordt, gaat de kikker fijn slapen. Klein, hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met kleurrijke tekeningen en stevige flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Stevig, klein vierkant prentenboekje met dikke hardkartonnen bladzijden en een afgeronde golvende rechterzijkant. De kleine groene kikker woont bij de vijver, waar op iedere rechterbladzijde achter een flapje een dier tevoorschijn komt waarmee hij kennismaakt. Zoals een moeder eend met kleintjes, een schildpad, een vis en een vlieg die hij gauw oppeuzelt. Op de laatste pagina is het nacht en gaat de kleine kikker slapen. Het verhaaltje is simpel met weinig origineel en matig taalgebruik. De volle, in veel groen- en blauwtinten uitgevoerde illustraties zijn aantrekkelijk maar mede door het kleine formaat niet duidelijk genoeg om te herkennen door de jonge peuter voor wie dit boekje is bedoeld. Tekst en illustraties sluiten ook niet altijd op elkaar aan. Eerder verscheen in dezelfde uitvoering de vierdelige subserie 'Kleine zonnestraaltjes', waarin dank werd betuigd aan God. Tegelijkertijd verscheen nog een 'Luikjesboek': 'Op de boerderij'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493208100

Titel Kleine groene kikker : luikjesboek
Auteur Ginger Swift
Secundaire auteur Olga Demidova ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Doornenburg : Uitgeverij De Parel, [2021]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 cm
Annotatie Vertaling van: Little green frog. - Illinois, USA : Cottage Door Press
ISBN 9789493208100
PPN 431424519
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands