Op de boerderij
Boek

Op de boerderij luikjesboek ([2021])/ tekst: Ginger Swift, illustraties: Chie Boyd ; vertaling [uit het Engels]: Daniëlle Heerens

Twee kleine geitjes, Witje en Bruintje, gaan op bezoek bij alle jonge dieren op de boerderij. Ze ontmoeten het lammetje, de eendenkuikens, de biggetjes en kleine poesjes. Als het nacht wordt, gaan alle dieren fijn slapen. Klein, hardkartonnen, in vorm gesneden prentenboek met kleurrijke tekeningen en stevige flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Klein hardkartonnen prentenboek met dikke hardkartonnen flappen over twee geitjes die op de boerderij alle dieren gaan bezoeken. Achter de in vorm gesneden 'luikjes' staan steeds andere dieren. De flappen zijn van stevig, dik karton en liggen verzonken in de pagina's. De vriendelijke illustraties zijn in zachte kleuren en niet natuurgetrouw; zo zijn er roze bomen, een haan met groene staart en hebben alle dieren het uiterlijk van een knuffel. De tekst is door de illustraties gedrukt en is ondersteunend. Op de laatste bladzijde staan alle dieren op stal; het is donker en ze gaan slapen. Verzorgde uitgave met glanzende, afwasbare pagina's en glinsterende elementen in de omslagtekening. Aan de zijkant is het boek golvend afgesneden. Eerder verscheen in dezelfde uitvoering de vierdelige subserie 'Kleine zonnestraaltjes', waarin dank werd betuigd aan God. Tegelijkertijd verscheen nog een 'Luikjesboek': 'Kleine groene kikker'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492408990

Titel Op de boerderij : luikjesboek
Auteur Ginger Swift
Secundaire auteur Chie Boyd ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Doornenburg : Uitgeverij De Parel, [2021]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 13 cm
Annotatie Vertaling van: Babies on the farm. - Illinois, USA : Cottage Door Press
ISBN 9789492408990
PPN 431424497
Genre dierenleven
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands