SamSam
DVD

SamSam ([2020])/ regie: Tanguy de Kermel

SamSam (6) woont op de SamPlaneet. Iedereen op de planeet heeft superkrachten, behalve SamSam. Kan hij samen met Mega het Verdrietmonster verslaan en zijn superkracht ontdekken? Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Franse animatiefilm, gebaseerd op de boeken (2010) van Serge Bloch en de gelijknamige televisieserie. SamSam is een jongetje van een jaar of zes dat woont op de SamPlaneet, samen met zijn ouders. Met zijn onafscheidelijke beer vliegt hij rond in zijn eigen kleine ruimteschip. Iedereen op de planeet is een superheld, maar SamSam is de enige op de heldenschool die nog geen superkrachten heeft en daarom wordt hij geplaagd door zijn klasgenoten. Marshall, de gemene koning van een nabijgelegen planeet, heeft een hekel aan kinderen en stuurt een monster naar de SamPlaneet dat alles grijs en vreugdeloos maakt. Intussen is Mega, de dochter van koning Marshall, jaloers op de kinderen en wordt onder een geheime identiteit leerling op de school. SamSam sluit vriendschap met Mega, maar wanneer de andere leerlingen haar geheim ontdekken wordt ze gepest en buitengesloten. Kunnen ze samen het monster verslaan en SamSam's bijzondere talent ontdekken? Tara McNamara (commonsensemedia.org) vindt de thema's zoals inleving, vooroordelen en inclusiviteit wat hoog gegrepen voor de jonge doelgroep. Zij ziet een aardige film met een leuke, herkenbare hoofdpersoon, een niet echt eng monster en een kleurrijke, jaloersmakend avontuurlijke wereld. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Frans | 793611616431

Titel SamSam
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tanguy de Kermel ; Isaac Lobé-Lebel ; Lior Chabbat ; Jérémy Prévost ; Serge Bloch
Type materiaal DVD
Uitgave [Saint-Gilles] : Anga, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (74 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Franstalige stemacteurs onder anderen: Isaac Lobé-Lebel, Lior Chabbat, Jérémy Prévost. - Frans of Nederlands gesproken, ondertiteld in het Frans - Gebaseerd op de karakters van Serge Bloch - Videoversie van de film: België : Folivari, 2019 - Bevat extra's: Making of ; Clip du cosmic groove
ISBN 793611616431
PPN 432740732
Genre sprookjes
Thematrefwoord Helden ; Buitenaardse wezens ; Vriendschap
Taal Frans