Spoken in het nauw
Boek

Spoken in het nauw ([2021])/ Mr Tan, Yomgui Dumont, vertaling [uit het Frans]: Lies Lavrijsen

Elliot (9) woont in een groot huis in het rustige stadje Fraaihuyzen. Zijn ouders zijn bijna nooit thuis, maar hij heeft een nieuwe familie: vier spoken. Kan hij hen beschermen tegen een griezelinspecteur én een spokenjaagster? Stripverhaal met ballonstrips in zwart-wit met paars. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Elliot (9) woont met zijn ouders in Fraaihuyzen, aan de Jammerstraat 113. Jammer is dat zijn ouders er bijna nooit zijn maar, vreemd genoeg, is het niet jammer dat nummer 113 een spookhuis is. De spoken Eva, Angus, Amedea en Walter zijn familie geworden van Elliot. Ze hebben het daar prima naar hun zin. Totdat er een inspectie wordt aangekondigd van de Bovennatuurlijke Onderzoeks- en Evaluatie Commissie. De spoken moeten een examen afleggen: griezelen ze wel voldoende op nummer 113? Dat is zeer de vraag als ze als één familie met Elliot samenwonen. Maar niet alleen de inspecteur van de B.O.E. staat voor de deur, ook een oude bekende: de beroemde spokenjaagster Ulrika von Paprika! Elliot wil zijn dierbare vrienden helpen het examen te halen en hij wil hen uit de handen van Ulrika houden. Hij zal het slim moeten aanpakken. Een stripverhaal in hardcover, met ballonstrips in zwart-wit en tinten paars; op elke pagina staan een tot vijf plaatjes. Het tweede deel in de serie met de griezelavonturen van Elliot en zijn spookvrienden, na 'Ongewenst bezoek'* (2020). Grappig en natuurlijk ook een beetje spannend en griezelig! Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002273049 | 129 pagina's

Titel Spoken in het nauw
Auteur Yomgui Dumont
Secundaire auteur #Mr# Tan" ; Lies Lavrijsen
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 129 pagina's - gekleurde illustraties in grijze steunkleur - 25 cm
Annotatie Tekst Mr Tan, illustraties Yomgui Dumont - Vertaling van: Fantômes sur le grill. - Brussel : Casterman, (c)2020. - (109 rue des Soupirs ; 2)
ISBN 9789002273049
PPN 433734442
Genre stripverhaal - griezelverhaal
Thematrefwoord Spoken ; Verwaarloosde kinderen ; Griezelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het spookt op nummer 113
Boek

Het spookt op nummer 113 (2020-...)

vol. 2
Uitgeleend
Yomgui Dumont