Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De low budget moestuin
Boek

De low budget moestuin ([2021])/ Huw Richards, fotografie Jason Ingram, Huw Richards ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw ; redactie: Vitataal

Tips en adviezen in woord en beeld voor het duurzaam en biologisch telen van groenten en fruit zonder er al te veel geld aan uit te geven.

Aanwezigheid

Recensie

De rode lijn die door dit uit het Engels vertaalde moestuinboek loopt is: low budget. De auteur legt dit begrip uit door voorbeelden te noemen van ruilen van zaden en planten, gebruik van afvalmaterialen die niets kosten (karton om de bodem te bedekken), zelf zaad winnen, zelf compost maken van tuin- en keukenafval en gratis compostmaterialen te zoeken, regenwater op te vangen, verhoogde bedden maken van gerecycled materiaal etc. De teelt van overblijvende en eenjarige planten wordt uitgebreid beschreven net als in de meeste moestuinboeken. De werkzaamheden in de moestuin worden ook nog eens per maand samengevat. Dit is het tweede boek van de Britse auteur Huw Richards, een jonge tuinier die het stoffige imago van een moestuinder oppoetst. Eerder verscheen van hem 'De urban moestuin : groenten verbouwen in één groentebed van maand tot maand' (2020)*. Bevat kleurenfoto's. Met register en een lijstje met websites en aanbevolen TouTube-kanalen en boeken. De auteur heeft o.a. zelf ook een YouTube-kanaal met video's over moestuinieren.

Specificaties

Nederlands | 9789462502673 | 224 pagina's

Titel De low budget moestuin
Auteur Huw Richards
Secundaire auteur Jason Ingram ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte Groen, [2021]
Overige gegevens 224 pagina's - foto's - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Grow food for free. - Dorling Kindersley Limited, (c)2020
ISBN 9789462502673
PPN 429804598
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen