Vlinder
Boek

Vlinder ([2021])/ Miriam Bruijstens, met illustraties van Iris Boter

Vlinder is een heel druk, vrolijk meisje dat moeite heeft zich te concentreren. Maar ze geniet net zoveel van feestjes, een schoolreisje en het sinterklaasfeest als de andere kinderen in haar klas. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vlinder is een heel druk, maar vrolijk meisje dat moeite heeft zich te concentreren en zichzelf af en toe flink in de weg zit. Ze is net even anders dan de andere kinderen in de klas, maar geniet net zoveel van feestjes, het schoolreisje en het sinterklaasfeest als haar klasgenootjes. Vlot en met vaart geschreven verhaal in korte zinnen. De stijl is passend bij het karakter van Vlinder en omdat in iedere groep op school wel een kind met ADHD in de klas zit, is het een heel herkenbaar en toegankelijk verhaal dat begrip kweekt voor het gedrag van Vlinder. Ieder hoofdstuk begint met een cursief gedrukte inleiding. Al deze inleidingen bij elkaar vormen een korte uitleg van Vlinder, hoe haar leventje verloopt en hoe haar gedrag daar van invloed op is. Het verhaal zelf beschrijft het dagelijkse leven van Vlinder. Geïllustreerd met veel grappige, speelse tekeningetjes in kleur die heel goed bij de tekst passen. Achter in het boek worden in het kort de kenmerken van ADHD uitgelegd en wordt het gedrag van Vlinder verklaard. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000374007 | 110 pagina's

Titel Vlinder
Auteur Miriam Bruijstens
Secundaire auteur Iris Boter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Goor, [2021]
Overige gegevens 110 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave met illustraties van Martine Verstraete: Huizen : Pica ; Sint-Niklaas : Abimo, (c)2012
ISBN 9789000374007
PPN 427629470
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord ADHD ; Jezelf zijn ; Schoolleven
Taal Nederlands