Het Taalmonster van Kaat
Boek

Het Taalmonster van Kaat een boek over leven met TOS ([2020])/ Janneke Ipenburg, Esther van Niel, illustraties Janneke Ipenburg

Kaat heeft een taalmonster in haar hoofd. Het monster maakt een rommel van alle taal in haar hoofd. Kaat krijgt hulp van haar vriend Tarek en van een logopedist. (Voor)leesverhaal met kleurenillustraties over kinderen met TOS (taalontwikkelingsstoornis), met tips voor ouders en begeleiders. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerd verhaal (A4-formaat) over Kaat die worstelt met haar taalontwikkelingsstoornis (TOS). Woorden schieten in haar hoofd door, over en voor elkaar. Praten, leren en begrijpen wordt daardoor tot een enorme opgave, waarvan ze moet zuchten en angstig van wordt. De taalrommel in haar hoofd belemmert zelfs haar vriendschap met Tarek en haar klasgenoten. Is er dan geen mogelijkheid om het Taalmonster in haar hoofd te temmen? Samen met vriend Tarek komt ze op een idee: ze hangen een advertentie op in de supermarkt, waarin ze om hulp vragen en... gelukkig reageert een logopedist erop. Via uitleg en ondersteuning, oefening en inzicht leert ze woorden steeds beter te ordenen en ook haar omgeving leert hoe er beter met Kaat gecommuniceerd kan worden. Het verhaal wordt op aansprekende wijze verteld en is geïllustreerd met eenvoudige kleurenillustraties van de kinderen op een witte achtergrond. Voorin wordt verteld wat TOS is, achterin staan tips voor volwassenen hoe je kinderen met TOS kunt helpen. Uitermate geschikt om met kinderen in gesprek te komen en inzichtelijk te maken hoe Taalmonsters soms werken, maar ook hoe ze getemd kunnen worden. Enigszins specialistische uitgave, die praktisch en preventief ingezet kan worden thuis en op school. Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740930

Titel Het Taalmonster van Kaat : een boek over leven met TOS
Auteur Janneke Ipenburg
Secundaire auteur Esther van Niel
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
ISBN 9789491740930
PPN 428778399
Rubriekscode 463.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalontwikkelingsstoornis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Taalstoornissen