Walvissen en dolfijnen
Boek

Walvissen en dolfijnen (2021)/ Christina Braun, vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Sonja Meierjürgen ; illustraties: Marie Gerstner

Flip de dolfijn vertelt in de ik-vorm over zijn familie. Wist je dat dolfijnen ook walvissen zijn? En dat walvissen zoogdieren zijn? Lees van alles over wat walvissen eten en welke soorten er zijn. Met vijf quizzen. Met getekende illustraties en veel foto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Walvissen en dolfijnen zijn zoogdieren die leven in het water. Wist je al dat ze familie zijn van elkaar? Dit boek staat boordevol informatie over deze wonderlijke dierenfamilie. Van de verschillende soorten die er bestaan tot hoe je ze kan herkennen, hoe ze eten, hoe ze jagen, wat hun manieren zijn en hoe ze communiceren. Na ieder hoofdstuk volgen drie quizvragen vergezeld van antwoorden. Aan het einde van het boek staat een interview met Flip de dolfijn die 'presentator' is van het verhaal, gevolgd door een maxi-quiz met twaalf vragen over dolfijnen en walvissen. De informatie is verdeeld over vijf hoofdstukken: Walvissen - hoe en wat, wat veel soorten, honger!, heel gevoelig, zo zijn onze manieren. Elk hoofdstuk bestaat uit deelstukjes die ieder beginnen met een grote blauwgedrukte titel. De tekst wordt vergezeld door kleurenfoto's en -illustraties en extra informatie staat in kleine kaders daarbij. Het lettertype is groot en schreefloos wat het makkelijk leesbaar maakt. Het taalgebruik eenvoudig wat het geheel toegankelijk maakt voor jonge lezers. Hardcover editie met stevig, niet-glimmend papier. Hetzelfde boek is verkrijgbaar met een meeluistercode* waarmee je het verhaal op een site kunt beluisteren. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523455 | 64 pagina's

Titel Walvissen en dolfijnen
Auteur Christina Braun
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Sonja Meierjürgen ; Marie Gerstner
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2021
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Wale und Delfine. - Nürnberg : Tessloff Verlag, (c)2018. - (Was ist was erstes lesen)
ISBN 9789463523455
PPN 429080425
Rubriekscode 598.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Walvissen ; Dolfijnen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Walvissen

Relaties/Serie

Hoe en wat
Boek

Hoe en wat (2020-...)

vol.
Uitgeleend