Ik vind jou lief
Boek

Ik vind jou lief een informatief prentenboek (2020)/ Sanderijn van der Doef, met tekeningen van Marian Latour ; redactie: Nanny Brinkman

Waar komen baby's vandaan? Wat is het verschil tussen jongens en meisjes? Waarom hebben sommige kinderen twee papa's? Prentvertelling met kleurenillustraties over verliefdheid, geboorte en seksuele gevoelens. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Achttiende, ongewijzigde druk van een prentvertelling met vragen die van alle tijden zijn en die ook jonge kinderen en kleuters (zich) vaak stellen. Waarom ziet mijn lijf er anders uit dan dat van jou? Waarom zien alle baby's er verschillend uit? Hoe komt een baby in en uit de buik? en Waarom heb jij twee papa's? In deze uitgave geven auteur en illustrator, die meerdere boeken rondom seksualiteit en weerbaarheid maakten, op respectvolle wijze antwoord op al deze soms 'lastige' vragen. Elk subthema (o.a. Over liefde, Vrijen, Er komt een baby, Op wie lijk je?) beslaat twee naast elkaar liggende pagina's. Links staat de hoofdtekst (eenvoudig in concrete taal) en een begeleidende stripachtige tekening. Rechts is het thema verder uitgewerkt of wordt een aantal voorbeelden genoemd. Ook hierbij staan enige tekeningen en blokjes tekst. Alles wordt benoemd, zonder waardeoordeel. Hierdoor kan iedereen met dit boek aan de slag. Om voor te lezen, om erbij te pakken als de vragen zich voordoen of om te gebruiken als startpunt van gesprek. Waardevol voorlichtingsboek voor jonge kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021670720 | 32 pagina's

Titel Ik vind jou lief : een informatief prentenboek
Auteur Sanderijn van der Doef
Secundaire auteur Marian Latour ; Nanny Brinkman
Type materiaal Boek
Editie Achttiende druk;
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, 2020
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie 1e druk: (c)1997
ISBN 9789021670720
PPN 431649782
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksuele voorlichting; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting