The iron man
Boek

The iron man a story in five nights (2019)/ Ted Hughes, illustrated by Chris Mould

The fearsome iron giant becomes a hero when he challenges a huge space monsterEen enorm grote ijzeretende robot landt vanuit de ruimte op de aarde. Het jongetje Hogart sluit vriendschap met de reus. Lukt het hen om de aarde voor een groot gevaar te behoeden? Vijf verhalen met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prachtig verzorgde nieuwe uitgave van een klassieker uit 1968 met de ondertitel 'A children's story in five nights'. De vijf verhalen vormen een modern sprookje voor kinderen, om zelf te lezen of voorgelezen te worden en zeker ook voor volwassenen geschikt. Mould's kleurrijke tekeningen voor deze uitgave zijn werkelijk fantastisch en treffen perfect het midden tussen tijdloosheid, een tijdsbeeld, de science fiction-ondertoon in het verhaal en het sprookjesachtige karakter van de vriendschap tussen de twee hoofdpersonen: de titulaire Metalen Man en boerenjongen Hogart. Nadat de autonome, robot-achtige Metalen Man een plek heeft gevonden in de maatschappij, met behulp van de jongen, weet hij ook de nog de aarde van een groot gevaar te redden. Spannend plot, mooie thematiek rondom niet bang zijn voor wat anders is. Geen prentenboek, wel een bijzonder ruim geïllustreerde novelle die uitnodigt om in te bladeren en te lezen. Prachtige uitnodigende uitgave in gebonden uitvoering (bijna A4-formaat) van een tijdloze klassieker (ook verfilmd) die gezien de thematiek weer helemaal urgent is. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 9780571348862 | 128 pagina's

Titel The iron man : a story in five nights
Auteur Ted Hughes
Secundaire auteur Chris Mould
Type materiaal Boek
Uitgave London : Faber and Faber Limited, 2019
Overige gegevens 128 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie A story in five nights -- The Coming of the Iron Giant -- The Return of the Iron Giant -- What's to Be Done with the Iron Giant? -- The Space-Being and the Iron Giant -- The Iron Giant's Challenge
ISBN 9780571348862
PPN 425098419
Genre science-fiction - verhalenbundel
Thematrefwoord Robots ; Vriendschap
Taal Engels