Op zee heersen twee soorten recht, dat van de officieren en dat van de matrozen
Boek

Op zee heersen twee soorten recht, dat van de officieren en dat van de matrozen ([2021])/ door Franck Bonnet, inkleuring: Isabelle Charly ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel van een historisch stripverhaal, het vervolg op 'Aan land heersen vaak strengere wetten dan op zee', 2020)*. Middellandse Zee, november 1803. De zestienjarige Pierre-Mary Corbières is als aspirant aan boord van het Amerikaanse fregat de USS Constitution, maar een andere opvarende, de onsympathieke Powlett, heeft ontdekt dat zij geen jongen maar een meisje is, en maakt daar misbruik van. Matroos Nicholas weet dit en maakt een einde aan dit misbruik, maar zijn ontluikende liefde voor Pierre-Mary wordt niet beantwoord. Zij heeft maar één doel: wraak nemen op haar oom, die consul is op het eiland Malta. Aan Nicholas vertelt zij wat haar oom haar allemaal heeft aangedaan en waarom zij hem wil vermoorden. Onderwijl neemt zij deel aan een gewaagde expeditie om de Barbarijse zeerovers te slim af te zijn, die een Amerikaans oorlogsschip hebben buitgemaakt. In realistische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal; vrij veel tekst. Speelse lay-out. Grote aandacht voor de historische enscenering, maritieme scènes en de oorlogvoering. Intrigerend verhaal. Bevat erotische scènes. Achterin noten en glossarium voor de vele gebruikte scheepstermen. Wordt vervolgd.

Specificaties

Nederlands | 9789462941427 | 56 pagina's

Titel Op zee heersen twee soorten recht, dat van de officieren en dat van de matrozen
Auteur Franck Bonnet
Secundaire auteur Isabelle Charly ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Glénat, [2021]
Overige gegevens 56 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Il ya a deux justices en mer, celle des gradés et celle des sans-grades. - Glenat Editions, (c)2021. - (USS Constitution ; livre II)
ISBN 9789462941427
PPN 432606084
Genre stripverhaal - zeeverhaal - historische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

USS Constitution
Boek

USS Constitution (2020-...)

vol. dl. 2
Uitgeleend
Franck Bonnet