Zoete melodie
Grote Letter Boek

Zoete melodie ([2021])/ Gerda van Wageningen

Een talentvolle organiste mag begin 20e eeuw in haar dorp in de Hoeksche Waard het kerkorgel niet bespelen omdat dit niet behoort tot de taken van een vrouw.

Aanwezigheid

Recensie

De vader van Dieudonnée is naast notarisklerk kerkorganist in een dorp in de Hoeksche Waard. Dieudonnée, die haar muzikale vader wat orgelspel betreft overtreft, wil haar vaders opvolger worden, maar begin 20e eeuw is een vrouw op de orgelbank niet toegestaan. Noodgedwongen valt ze stiekem in als haar vader zijn hand verstuikt; het dorp spreekt er schande van. Vrouwen moeten trouwen, kinderen krijgen en voor het huishouden zorgen. Er zijn voor Dieudonnée twee huwelijkskandidaten en de keuze is moeilijk. Achteraf blijkt dat ze goed gekozen heeft, want dankzij haar man kan ze toch via een omweg op een orgel 'zoete melodieën' spelen. Een historische roman zoals we die van de schrijfster - zelf wonend in de Hoeksche Waard - kennen: vlot geschreven en met goed gedocumenteerde historische wetenswaardigheden. De populaire auteur schreef al ruim honderd boeken; een groot aantal speelt op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Haar blogs staan op www.gerdavanwageningen.nl. Prettige ontspanningslectuur voor een grote lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789036437875 | 368 pagina's

Titel Zoete melodie
Auteur Gerda van Wageningen
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Grote Letter Bibliotheek, [2021]
Overige gegevens 368 pagina's - 23 cm
Annotatie Eerder verschenen in grote letter: Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, (c)2013. - (Grote letter bibliotheek ; 2888). - Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : VCL serie, (c)2013. - (VCL Boekenclub) - Met grote letters gedrukt
ISBN 9789036437875
PPN 432977953
Genre familieroman - historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands