Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Ruis
Boek

Ruis waarom we zo vaak verkeerde beslissingen nemen en hoe we dat kunnen voorkomen ([2021])/ Daniel Kahneman, Olivier Sibony, Cass R. Sunstein, vertaald [uit het Engels] door Lidwien Biekmann en Koos Mebius

Analyse aan de hand van praktijksituaties en wetenschappelijk onderzoek van verstorende invloeden bij besluitvormingsprocessen en van een oplossing hiervoor door het verminderen van de ruis.

Aanwezigheid

Recensie

Bij elk menselijk oordeel is er sprake van ruis; professionals komen bij identieke situaties tot verschillende uitspraken en interpretaties. In zes delen wordt dit verschijnsel nader geanalyseerd en wordt tevens ingegaan op het werken aan een oplossing om door het verminderen van de ruis tot een betere besluitvorming te komen. Daarbij speelt de bewustwording van het probleem een belangrijke rol. Met behulp van de beschrijving van veel praktijksituaties en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek wordt de gepresenteerde theorie onderbouwd. Goede beschrijving van deze problematiek en van de praktische mogelijkheden om de ruis in de organisaties te verminderen. Voor lezers die geïnteresseerd zijn in besluitvormingsprocessen. De Israelische psycholoog Daniel Kahneman (1934), met als specialiteit het grensvlak tussen psychologie en economie, schreef o.a. 'Ons feilbare denken'* en ontving in 2002 de Nobelprijs voor de economie.

Specificaties

Nederlands | 9789046828465 | 447 pagina's

Titel Ruis : waarom we zo vaak verkeerde beslissingen nemen en hoe we dat kunnen voorkomen
Auteur Daniel Kahneman
Secundaire auteur Olivier Sibony ; Cass R. Sunstein ; Lidwien Biekmann ; Koos Mebius
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, [2021]
Overige gegevens 447 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Noise : a flaw in human judgment. - New York : Little, Brown Spark, (c)2021
ISBN 9789046828465
PPN 430212364
Rubriekscode 414.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Denken ; Intuïtie ; Besluitvorming
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Psychologie