Fear of rain
DVD

Fear of rain ([2021])/ directed by Castille Landon

Een tienermeisje met schizofrenie denkt dat haar buurman een kind ontvoerd heeft en vraagt een nieuwe jongen op school dat samen met haar uit te zoeken.

Recensie

Amerikaanse psychologische thriller (2021) van Castille Landon (Apple of my eye). Met Katherine Heigl (Grey's anatomy, Knocked up), Israel Broussard (Happy death day), Harry Connick Jr (P.S. I love you) en Madison Iseman (Jumanji, Clouds). Een tienermeisje met de diagnose schizofrenie denkt vanwege de schaduwen en geluiden op zijn zolder dat haar buurman een kind heeft ontvoerd. Om dit duistere geheim te onderzoeken roept ze de hulp in van een nieuwe jongen op school. Beoordeling IMDb: 5.9. Nate Adams (The Only Critic 12-2-'21): Goedbedoelde maar onvolkomen thriller die een geestesziekte gebruikt om een verhaal op te bouwen. De film bezit potentie maar die komt er niet uit (beoordeling C-). Dennis Schwarz (Dennis Schwarz Movie Reviews 3-3-'21): De sensitieve manier waarop met schizofrenie wordt omgegaan is positief, maar niet de onbeholpen manier waarop de film is gemaakt (beoordeling C+). Noel Murray (Los Angels Times 12-2-'21): Genuanceerde karakterstudie in een doorsnee genrefilm gewrongen. Cath Clarke (Guardian 20-4-'21): Enkele absurde twists aan het eind maken de film zeer aantrekkelijk (3 sterren van 5). Dennis Harvey (Variety 12-3-'21): Gemiddeld van spanning en niet de meest gevoelige aanpak van schizofrenie, maar toch een interessant en goed geacteerd mysterydrama.

Specificaties

Engels | 9789461878113

Titel Fear of rain
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Castille Landon ; Katherine Heigl ; Harry Connick Jr. ; Madison Iseman
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (109 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Katherine Heigl, Harry Connick Jr., Madison Iseman. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Zero Gravity Management, 2021
ISBN 9789461878113
PPN 433006439
Genre thriller
Taal Engels