Ontdek ... dierenbaby's
Boek

Ontdek ... dierenbaby's (2021)/ Martin Jenkins, met tekeningen van Jane McGuinness ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Alle dieren krijgen baby's, maar niet alle jongen zijn hetzelfde. Zo zijn er grote en kleine jongen. En soms lijken ze helemaal niet op elkaar, zoals een vlinder en haar kind! Prentenboek met kleurenillustraties over 13 diersoorten. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief prentenboek over de allerjongste dieren. Zo lijken sommige babydieren heel erg op hun ouders, maar andere totaal niet. Zo zijn er grote en kleine jongen. Sommige blijven lang bij hun mama en papa, andere gaan gelijk alleen op pad. En dan zijn er nog hele rare plekken waar de mama of papa het jong kan houden, zoals in de mond of in de rug. De verschillen worden duidelijk gemaakt aan de hand van dertien verschillende dieren: Afrikaanse olifant, blauwe vinvis, chimpansee, hagedis, kangoeroe, kleine flamingo, koekoek, luipaard, maagbroederkikker, muilbroeder, Surinaamse pipa, vlinder en de zeeschildpad. Met prachtige, veelal rustig ogende illustraties van waskrijt met natuurlijke kleuren die de teksten begeleiden. Met achterin een pagina met wat nog wat algemene informatie over jonge dieren, en een inhoudsopgave. Illustrator Jane McGuiness ontving eerder de Sebastian Walker Prize voor haar illustraties. Geschreven door meervoudig prijswinnaar Martin Jenkins. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047712732 | 27 pagina's

Titel Ontdek ... dierenbaby's
Auteur Martin Jenkins
Secundaire auteur Jane McGuinness ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Find out about animal babies. - London : Walker Books Ltd., (c)2021
ISBN 9789047712732
PPN 43034919X
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Jonge dieren