Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Toestand in Tunesië
Boek

Toestand in Tunesië ([2021])/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans ; redactie: Alessandra Berello, Daniela Finistauri en Sofia Scartezzini ; illustraties schutbladen: Barbara Pellizzari (ontwerp) en Flavio Ferron (kleur) ; kaarten: Caterina Giorgetti (ontwerp) en Flavio Ferron (kleur) ; illustraties binnenwerk: Barbara Pellizzari, Valeria Brambilla, Chiara Balleello (ontwerp), Valeria Cairoli en Daria Cerchi (kleur)

De Thea Sisters gaan op vakantie in Tunesië. Ze ontdekken dat dieven wilde dieren smokkelen en bovendien een oude Carthaagse schat willen stelen. Kunnen de Sisters de dieven te pakken krijgen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De vijf muizenvriendinnen Colette, Paulina, Violet, Nicky en Pamela studeren aan het Topford College op Walviseiland. Ter ere van hun geliefde lerares Thea Stilton noemen ze zich de Thea Sisters. Nu geven ze een feest om het einde van het studiejaar te vieren en afscheid te nemen van hun vriendin Marion die teruggaat naar Parijs. Marion heeft een verrassing voor hen: ze gaat in de vakantie naar haar oma en opa in Tunesië en de Thea Sisters mogen mee! Het is er heerlijk in een villa aan zee, maar de Sisters ontdekken dat een stel gemeneriken wilde dieren smokkelt en bovendien een oude Carthaagse schat wil stelen. Kunnen de Sisters de dieven te pakken krijgen? Los te lezen 27e deel van de serie 'Thea Sisters', dat volgt na 'Detectivebureau Hart voor de zaak'* (2020). Vlot taalgebruik met de bekende volle, kleurrijke bladspiegel, vol gedetailleerde illustraties en in kleur gedrukte woorden. Moeilijke woorden worden met een sterretje aangegeven en verklaard aan de zijkant van de bladzijde. Sommige stukjes zijn geschreven met onzichtbare inkt. Tussendoor wordt informatie gegeven over Tunesië, woestijnen en Carthago. Voorin staat een karakterbeschrijving van de vijf vriendinnen, achterin staan onder meer recepten en puzzels. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059249639 | 182 pagina's

Titel Toestand in Tunesië
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Dorette Zwaans ; Alessandra Berello ; Barbara Pellizzari ; Flavio Ferron ; Caterina Giorgetti ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2021]
Overige gegevens 182 pagina's, 41 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: Il tesoro di Cartagine. - Piemme, (c)2018
ISBN 9789059249639
PPN 433015160
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Tunesie ; Smokkelhandel ; verborgen schatten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thea Sisters
Boek

Thea Sisters (2008-...)

vol. 27
Uitgeleend
Thea Stilton