Alles wat verdrietig is, is onwaar
Boek

Alles wat verdrietig is, is onwaar een waargebeurd verhaal ([2021])/ Daniel Nayeri, uit het Engels vertaald door Carla Hazewindus

Khosrou (12, ik-persoon) vlucht met zijn moeder vanuit Iran naar de Verenigde Staten. Maar een beter leven opbouwen blijkt niet zo eenvoudig. Zijn moeder vindt geen werk als arts en Khosrou heeft het moeilijk op school. Dan ontdekt hij zijn talent om verhalen te vertellen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Khosrou (12, ik-persoon) is samen met zijn moeder Iran ontvlucht. Zij proberen in de Verenigde Staten een leven op te bouwen, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. In Iran was Khosrous moeder een dokter, maar in de VS moet zij verschillende, onderbetaalde baantjes combineren om rond te kunnen komen. Ondertussen moet Khosrou erg wennen op school, waar hij wordt gepest door zijn klasgenootjes. Onder leiding van mevrouw Miller ontpopt hij zich echter tot goede verhalenverteller, met herinneringen aan zijn kindertijd, zijn vlucht en de geschiedenis. Deze ervaringen leren hem meer over zichzelf en over hoe hij beter zichzelf kan zijn. Mooie en indrukwekkende debuutroman van Nayeri, zelf geboren in Iran en geëmigreerd naar de VS. Het verhaal is gebaseerd op zijn eigen ervaringen. De plot is mooi opgebouwd, de hoofdpersonages zijn echt en levendig en worden goed uitgediept. Nayeri's schrijfstijl is vlot. Kwaliteit voor zowel jongvolwassenen als volwassenen. Gemiddelde druk. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044544909 | 381 pagina's

Titel Alles wat verdrietig is, is onwaar : een waargebeurd verhaal
Auteur Daniel Nayeri
Secundaire auteur Carla Hazewindus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Geus, [2021]
Overige gegevens 381 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Everything sad is untrue (a true story). - Levine Querido, (c)2020
ISBN 9789044544909
PPN 430494661
Genre sociale roman
Thematrefwoord Iraanse vluchtelingen ; Verenigde Staten ; Vertellen
Taal Nederlands