Hoe werk je in de ruimte?
Boek

Hoe werk je in de ruimte? ([2021])/ Martha E.H. Rustad, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Dorette Zwaans

Astronauten in een ruimtestation moeten werken: onderzoek doen, dingen repareren, een ruimtewandeling maken. Met grote foto's in kleur, vertelwoorden (voor vergroten woordenschat) en o.a. voorleestekst op een website. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Astronauten in een ruimtestation moeten werken: onderzoek doen aan planten en dieren, schoonmaken, zorgen dat er niets kapot is in het ruimteschip of een ruimtewandeling maken. Dit deel uit de vierdelige serie 'Het leven van een astronaut'* vertelt op eenvoudige wijze over het werk van astronauten in het ruimtestation. Op elke linkerpagina staat de tekst van vier tot negen korte zinnen met witregels ertussen. Moeilijke en lange woorden zoals vlieguren, gewichtloos en duikuitrusting zijn vetgedrukt en worden achterin verklaard. Onder aan de pagina zijn - als woordenschatoefening - 'Vertelwoorden' toegevoegd die samen besproken kunnen worden. De kleurenfoto's die elke rechterpagina beslaan, zijn duidelijk en lopen door op de pagina ernaast. Tot slot zijn er verwijzingen naar boeken en websites, een register en enkele vragen over de tekst. Via een code in het boek kun je de tekst onder meer online beluisteren en krijg je toegang tot verrijkingsmateriaal op de website van de uitgever, zoals werkbladen en filmpjes. De online-versie is ook geschikt voor digibord en tablet. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647477 | 24 pagina's

Titel Hoe werk je in de ruimte?
Auteur Martha E.H. Rustad
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Work in space. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018
ISBN 9789086647477
PPN 433395079
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtestations
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtestations

Relaties/Serie

Het leven van een astronaut
Boek

Het leven van een astronaut (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend