Hoe ik per ongeluk ridder werd
Boek

Hoe ik per ongeluk ridder werd ([2021])/ Tim Collins, met illustraties van Sarah Horne ; vertaling [uit het Engels]: Hanneke Majoor

Roderik wil dolgraag ridder worden, maar voorlopig laat heer Lionel hem poep ruimen en afwassen. Dat verandert als Roderik wordt uitgekozen om als ridder de gestolen vingers van Sint-Stefanus terug te halen. Dagboek met grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Roderik wil dolgraag ridder worden, maar voorlopig laat heer Lionel hem poep ruimen en afwassen. Daar komt verandering in als de jongen wordt uitgekozen, om als ridder de gestolen vingers van Sint-Stefanus terug te halen. Dit is zijn kans om te bewijzen hoe briljant hij is. Komisch dagboek van een onhandige, bang uitgevallen tiener uit de middeleeuwen, die onvoorbereid tot ridder wordt geslagen. Harnassen zijn te groot voor Roderiks dunne lijf, zwaarden kan hij nauwelijks optillen en galopperen vindt hij zo eng dat hij gaat huilen, maar hij blijft optimistisch. Via Roderiks grappige persoonlijke verhaal krijgt de lezer informatie over gevechtstraining, oorlogsvoering, de ridderslag, ridderwaarden, het kasteelleven, marteling en boerenopstanden, aangevuld met historische feiten in grijze kleurvlakken. Komische zwart-wittekeningen doorbreken de tekst die bestaat uit alinea's met een witregel ertussen. Normale druk met ruime interlinie. Het boek, vertaling van 'The long-lost secret diary of the world's worst knight'* (2017), sluit af met informatie over de middeleeuwen, een tijdlijn, belangrijke figuren uit die tijd en een woordenlijst. In 2020 verscheen 'Hoe ik per ongeluk gladiator werd'**. Vanaf ca. 9 jaar, ook voor kinderen die niet zo van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789021681504 | 217 pagina's

Titel Hoe ik per ongeluk ridder werd
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Sarah Horne ; Hanneke Majoor
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2021]
Overige gegevens 217 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The long-lost secret diary of the world's worst knight. - Brighton : Scribo, 2017
ISBN 9789021681504
PPN 430474822
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Ridders ; Dagboeken ; Diefstallen
Taal Nederlands