Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Mijn naam is Anne
Boek

Mijn naam is Anne dagboekbrieven van Anne Frank : in makkelijke taal ([2021])/ bewerkt door Marian Hoefnagel, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Als Anne Frank 13 wordt, krijgt ze een dagboek. Het is geen gewone verjaardag, het is oorlog. Anne en haar familie duiken onder in het Achterhuis op de Prinsengracht in Amsterdam. In haar dagboek schrijft ze al haar geheimen op. Met foto's in kleur. Leesniveau A1/A2. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De joodse Anne Frank krijgt op haar dertiende verjaardag, 12 juni 1942, een dagboek. Ze schrijft daarin brieven als aan een vriendin die ze 'Kitty' noemt. Ze schrijft over haar familie, vrienden en vriendinnen, en over haar school. Wanneer ze korte tijd later met haar familie moet onderduiken in het achterste deel van een groot grachtenpand in Amsterdam, beschrijft Anne haar afgezonderde leven daar, en bericht ze over de problemen met de andere bewoners, het voedselprobleem, en haar dromen voor de toekomst. Op 4 augustus 1944 werden de onderduikers verraden en naar kamp Westerbork getransporteerd. Deze qua inhoud en taalgebruik zeer vereenvoudigde uitgave van het dagboek bevat ook een voorwoord, veel deels ingekleurde zwart-witfoto's (nieuw beeldmateriaal!) van de bewoners en de kamers van het Achterhuis, en verklaringen over het lot van de bewoners en het belang van Anne's dagboek. Met nawoord en een verklarende woordenlijst. Deze editie is speciaal geschreven voor kinderen die niet zo makkelijk lezen, maar wel geïnteresseerd zijn in het verhaal van Anne Frank. Heeft het keurmerk Makkelijk Lezen. Leesniveau A1/A2, dus ook geschikt voor cursisten NT2. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965779 | 111 pagina's

Titel Mijn naam is Anne : dagboekbrieven van Anne Frank : in makkelijke taal
Auteur Anne Frank
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Marian Hoefnagel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2021] - [Brussel] : Lezen voor Iedereen
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Bewerking van: Het Achterhuis van Anne Frank. - Amsterdam : Contact, 1947
ISBN 9789086965779
PPN 432967222
Genre oorlogsroman - biografie
Thematrefwoord Jodenvervolging ; Puberteit ; Nederland; Wereldoorlog II ; Dagboeken ; Geschiedeniscanon
Taal Nederlands