Heksje Lilly en de zeemeermin
Boek

Heksje Lilly en de zeemeermin ([2021])/ Knister, tekeningen: Birgit Rieger ; Nederlandse vertaling [uit het Duits] en bewerking: Merel Leene

Lilly's en haar broertje Leon zorgen voor de vissen van buurvrouw Snater. Onderin de bak vindt Lilly een klein beeldje. Het is een zeemeermin. Kan ze het beeldje levend toveren? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lilly heeft een heel bijzonder boek, dat zomaar opeens naast haar bed lag. Het boek staat vol toverspreuken, maar als je één woord fout zegt, gaat er van alles mis. Lilly is een geheime heks, alleen haar kleine broertje Leon heeft het boek wel eens gezien. In dit nieuwe avontuur in de uitgebreide serie over Lily zorgt ze samen met Leon voor de vissen die ze van buurvrouw Snater hebben gekregen, want de buurvrouw is verhuisd naar een huis voor oude mensen waar je geen huisdier mag hebben. Onderin de bak vindt Lilly een klein beeldje, het is een zeemeermin. Kan ze het beeldje levend toveren? Lilly is een vriendelijk, lief maar ook pittig heksje, een gewoon meisje dat ongewone dingen beleeft en de lezer snel voor zich inneemt. De ruime bladspiegel en grote schreefloze letters maken het verhaal zeer toegankelijk voor jonge lezers, al is de serie ook om voor te lezen erg geschikt. De kleurige waterverfillustraties en de in ander lettertype weergegeven citaten uit het toverboek verlevendigen het geheel. Het verhaaltje zelf is niet bijzonder, het heeft een wat brave sfeer en simpele humor. Door de introductietekst voorin is het boek onafhankelijk te lezen. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020683271 | 45 pagina's

Titel Heksje Lilly en de zeemeermin
Auteur Knister
Secundaire auteur Birgit Rieger ; Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2021]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Hexe Lilli und das winzige Meermädchen. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2021
ISBN 9789020683271
PPN 432261257
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Toveren ; Zeemeerminnen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Heksje Lilly
Boek

Heksje Lilly (2005-...)

vol.
Uitgeleend
Knister