Baby's kijkboek
Boek

Baby's kijkboek ([2020])

Zie je het huis, de boom, de trommel en de circustent? En zie je ook het kindje in de spiegel? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, gestileerde tekeningen in felle, contrasterende kleuren. Door twee uitklappagina's kan het rechtop staan en wordt een spiegeltje zichtbaar. Vanaf ca. 3 maanden.

Recensie

Het huis, de boom, de eend, de vis, de trommel, de trein: dertien uiteenlopende dieren en voorwerpen komen voorbij in dit vierkante hardkartonnen prentenboekje voor baby's. Ze zijn gestileerd afgebeeld in felle, contrasterende kleuren op een wisselend gekleurde ondergrond. Sommige voorwerpen zijn bijna abstract, zoals de vis. Elke pagina is omrand met een bontgekleurde rand. Ze worden benoemd met lidwoord, en in een tekstballon wordt een passend geluid beschreven (ding, dong bij het huis, vroem vroem bij de auto). Niet alle voorwerpen zullen bekend zijn, zoals de trompet of de circustent. Het boekje nodigt uit tot aanwijzen en benoemen, maar is voor jonge baby's vooral bruikbaar als kijkboekje. De laatste twee pagina's zijn uitklapbaar, waardoor het boekje rechtop kan worden neergezet, als stimulans voor een baby die op de buik is gelegd om het hoofdje op te richten. Als extraatje zit achter de rechterflap een spiegeltje verstopt, waarin het kindje zichzelf kan zien. Uitgave van Tik Tak Junior, in samenwerking met Ketnet Junior. Daar worden de nieuwe afleveringen van het televisieprogramma uitgezonden, een van de langstlopende producties van de publieke omroep. Stevig uitgevoerd, bruikbaar boekje voor baby's vanaf ca. 3 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789403220123

Titel Baby's kijkboek
Uniforme titel Tik Tak Ketnet junior Tik Tak Ketnetjunior
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2020] - [Brussel] : VRT-Ketnetjunior
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's, 2 vouwbladen - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: 0-6 maanden, Tik Tak Ketnet junior, Met spiegeltje en Met kleurcontrasten die de visuele waarneming stimuleren
ISBN 9789403220123
PPN 431244383
Genre Boekstart
Thematrefwoord Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands